Реклама / Ads
0| 3829 |08.08.2022 НОВИНИ

Всички назначения в МИ по времето на предишния кабинет били без конкурс, твърди служебният министър Стоянов

.
Ирина Щонова, Никола Стоянов, Димитър Данчев Източник: БГНЕС
„Който си позволява да спекулира, да злоупотребява, ще бъде наказан”, заплаши служебният министър на икономиката Никола Стоянов, който днес представи екипа и приоритетите на ведомстмото.
 

Зам-.министри са Ирина Щонова и Димитър Данчев. Част от екипа са работодателските и синдикалните организации, уточни Стоянов.

 

 „В последните години станаха много смени в държавната администрация, което води до загуба на експертност. Знаете, че Министерството на икономиката беше разделено преди 7-8 месеца на две – на икономиката и индустрията и на иновациите. Това само по себе си води до теми, които са важни и за двете министерства“, каза още министърът и поясни, че бизнесът в България е изправен пред тежки дни.

 

По думите му всички оставащи „топли дни“ трябва да бъдат разумно използвани.

 

Стоянов поясни и какви ще бъдат част от задачите на Министерството на икономиката, а именно да стане ясно колко предприятия използват газ, контролиране на спекулата на цените у нас, следене на язовирите и др.

 

„През последните години се наложи една максима – като не можем да помогнем, да не пречим на бизнеса. Ние сме малко по-амбициозни – ще опитаме да помогнем“, коментира още служебният министър на икономиката.

 

Той обеща мерки, които да помогнат на компаниите в България да работят по-лесно. Също и да ги подготвят за тежката зима, която се очаква.

 

Като основни приоритети Стоянов посочи проблемите с цените на газа и петрола, както и контрола чрез Агенцията за метрологичен и технически надзор.

 
Предвид отношенията с бившия министър на икономиката – лидерът на БСП Корнелия Нинова, която го уволни от борда на ВМЗ-Сопот, Стоянов подчерта, че е поел поста, „за да строи мостове, а не да уволнява хора“. Той обяви, че през последните месеци са уволнени много хора, избрани с конкурс, и са назначени много без конкурс. Към всеки случай ще подходим индивидуално, обеща служебният министър на икономиката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 39427 |08.08.2022 Номенклатурата и простосмъртните - на плаж във времето на „Оркестър без име“ и песента ”Ке сара” . 0| 10070 |07.08.2022 Богдан Милчев: Съветникът на президента се меси в назначенията . 0| 3285 |06.08.2022 Заради хората на протеста Мирчев зове за обединение на ДБ, ПП и всички граждански организации . 0| 3034 |05.08.2022 Гълъб Донев: Газ има до август. Ще търсим всички сигурни възможности за доставки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads