Реклама / Ads
0| 6722 |19.08.2022 НОВИНИ

Никола Стоянов: В МИИ някои трябва да каже „Царят е гол“. Не Нинова, Методиев е бил министър

.
Никола Стоянов Източник: стопкадър, bTV
В Министерство на икономиката и индустрията някои трябва да каже „Царят е гол“. През последните 7-8 месеца министър е бил не г-жа Нинова, а Калоян Методиев – всички назначения са минали през него, твърди служебният министър на икономиката Никола Стоянов, като уточни, че знае това от хората в министерството.
 

„Той е викал хора, той е притискал хора. На този натиск и начините, по които са назначавани и освобождавани хора, е пречила директорката на „Човешки ресурси“. Тя е от над 20 години в министерството и е уволнена дисциплинарно“,  обясни Стоянов в ефира на bTV.

 

„Промените (в администрацията и бордовете на дружествата) са на база законите, правилата, експертността на хората и професионалните им качества. Аз не възстановявам, а укрепвам предприятията. Хора, които са послушковци на министъра и правят, каквото им се казва, на мен не ми трябват“, заяви служебният министър в отговор на обвиненията на бившия министър на икономиката Корнелия Нинова и назначените от нея хора, че рокадите са реваншизъм.

 

„Ако излезете на улицата и видите някой да чупи витрина, това реваншизъм ли е?“, попита Николов.

 

Той даде пример с борда на ДКК, където назначи още трима души, но остави четирима, назначени от Нинова: „По закон бордът трябва да има минимум петима членове. Докато аз съм министър, ще има 7, защото отговарят за 15-16 публични държавни предприятия с много разнородна дейност“.

 

„ВМЗ-Сопот умишлено се води към фалит. Това или е некомпетентност, или умисъл“, твърди още служебният министър, който беше начело на борда на военния завод от ноември 2021 г. до средата на тази година, когато беше отстранен от Нинова.

 

По думите му загубите за последните два месеца на завода са за 100 млн. лв.

 

„Това са данни на база сигнали, очаква и документи, назначен е одит“, уточни служебният министър.

 

„Спрели са във ВМЗ-Сопот да купуват материалите, което се дължи на лош мениджмънт. Възможностите са две: или умисъл, или некадърност, няма друга причина“, добави Никола Стоянов.

 

Той уточни, че има ръст на производството на оръжие, но той не от ВМЗ-Сопот. За НИТИ-Казанлък, служебният икономически министър обясни, че въпросната фирма произвежда мини.

 

Малко след ТВ участието на Стоянов, Калоян Методиев поиска право на отговор от медията.

 

„От начало до край лъга и маза по най-безцеремонен начин – за всичко – за заводите, за състоянието на икономиката, за това кой е министър и кой не е. Дебело искам да подчертая, че министър на икономиката беше Корнелия Нинова“, заяви бившият началник на кабинета на Нинова като министър на икономиката Калоян Методиев .


„Министър на икономиката беше Корнелия Нинова - много силен и безкомпромисен. Затова Никола Стоянов беше уволнен от Нинова за несправяне с работата си“, твърди той. 


По думите му Стоянов бил назначен да върши мръсна работа изборите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2729 |17.08.2022 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части от София . 0| 2669 |16.08.2022 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части от София . 0| 2979 |15.08.2022 Никола Минчев не изключи общо явяване на ДБ и ПП на изборите . 0| 3339 |12.08.2022 Николай Стоянов потвърдил 255 разрешения за внос и износ на военна продукция, забавени от Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads