Реклама / Ads
0| 3147 |12.07.2022 НОВИНИ

Кокошкарска работа и разчистване на сметки довели до проверката в столичната онкология

.
д-р Стефан Константинов
Анонимен сигнал довел до проверката в най-голямата онкологична болница у нас и до уволнението на нейния директор - д-р Стефан Константинов. Зад сигнала стои Академичния съвет, без да са посочени конкретни имена, но е иницииран от новоназначения директор - проф. Панайот Куртев.
 

Това заяви на пресконференция в БТА самият д-р Константинов. 

 

Новината за уволнението му стана ясна вчера. От Министерството на здравеопазването се аргументираха с проверка от звено “Вътрешен одит”, при която са констатирани нарушения, свързани със Закона за обществени поръчки - за  неприлагане на системата за двоен подпис в 4 от 11 проверени договора.

 

Според Константинов става дума за разчистване на сметки и “кокошкарска работа”. 

 

“Администрацията се занимава с глупости, иска да бъде бухалка, кому е нужно всичко това? Коя болница се избира, че е лоша. Как така се реши, че точно ние сме проблемът в българското здравеопазване, има болници, затънали до гуша. Това не е политика. Това е разчистване на сметки и кокошкарска работа. Каква политика има ти да си подал оставка и в последния момента да тръгнеш да правиш, няма ясни критерии. Аз ще проверя дали са им издържани аргументите и бих си търсил правата в съда“, коментира д-р Константинов в БТА. 

 

“Друго констатирано нарушение от проверяващите е свързано с несвикване на Общо събрание за избор на нов Научен съвет. Това е вярно, но се оказа, че мандатът на Научния съвет, който заварих през 2017 г., е изтекъл шест месеца по-рано, посочи още той. Не можехме да свикаме Общо събрание заради ковид ограниченията, но след това обявихме свикването му. Това не е моя работа като директор, Научният съвет е автономен орган, а това е отговорност на Министерството на образованието и науката”, посочи Константинов. 

Д-р Константинов каза още, че няма да оспорва вписването в Търговския регистър на новия директор, но би си търсил правата в съда. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2946 |07.07.2022 Борис Джонсън: Тъжен съм, че се отказвам от най-добрата работа на света . 0| 4586 |07.07.2022 Петков превзема МРРБ през зам.-министрите? Блокира работата на АПИ . 0| 2997 |07.07.2022 Интерконекторът Гърция-България започва работа до края на юли . 0| 3045 |06.07.2022 Започва работата на експертните групи за състава на кабинета “Василев”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads