Реклама / Ads
1| 4028 |17.11.2020 НОВИНИ

Директорът на онкологията: Драма няма. Протестът беше инсцениран

.
Драма в нашата болница няма. Това беше инсцениран протест на хора с лични интереси. Камерите се прибраха и те изчезнаха. От 500 в цялата болница, протестираха 20-30 души.
 

Това заяви пред bTV проф. Стефан Константинов, директор на Специализираната болница по онкология.

 

Той увери - в здравното заведение няма да се пращат външни пациенти. В структурата ще се лекуват онкоболни, заразени с коронавирус.

 

ФрогНюз припомня, че вчера пред болницата имаше протест на персонала заради разкритото COVID отделение. Последната заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов задължава всяка голяма болница в София да разкрие допълнителни легла за пациенти с COVID-19. Според лекари е недопустимо в онкологичната болница да има инфекциозно отделение и това крие изключително голям риск.

 

“Не е хубаво в онкологична болница да има инфекциозно отделение, тук няма дискусия. В момента обаче имаме пандемия с много заболели, значителна част от тях са онкологично болни. Тази тема – къде трябва да се лекуват, предизвика напрежение”, обясни проф. Константинов.

 

“Аз като директор направих простички неща. Обадих се на шефа на РЗИ и казаха – имате заповед за 10% за всички болници, но нашата е непригодна. След това се обадих на министъра и той ми каза – не знаем какво ще се случи, но вие се подгответе за случай на абсолютна нужда. Там няма да се пращат външни пациенти, ако имате вътрешен човек не натоварвайте допълнително системата, а го лекувайте. Това съм го свел и до персонала“, обясни директорът на болницата”, посочи още той.

 

Директорът на лечебното заведение категорично заяви - опасност за пациентите на онкологията няма, а потоците са напълно разделени.

 

“Не можете ли да допуснете, че в болницата има хора с много лични цели, които искат да покажат, че има проблем, дори с цената да навредят на имиджа й и да направят така, че пациентите да идват в нея“, коментира още проф. Константинов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7532 |12.11.2020 Поредна драма: Пети ден няма легло в болниците за пациент в тежко състояни и с COVID-19 . 9| 6062 |12.11.2020 Директорът на Александровска за подадените оставки: Изключително непрофесионално . 7| 5411 |05.11.2020 Директорът на Александровска болница: Имагинерна е идеята хотели да влязат в битката с COVID-19 . 12| 4944 |30.10.2020 Директорът на БНР Андон Балтаков ”скъса” оставката си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads