Реклама / Ads
0| 6850 |04.12.2012 НОВИНИ

Коледата невъзможна за Драгановеца и Котарака

.
Стоян Кръстев-Драгановеца и Димитър Димитров-Котарака остават в ареста с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража постанови на свое заседание Пернишкият окръжен съд.
 

Двамата бяха арестувани миналата седмица с 36 кг хероин при акция на ГДБОП. По информация на МВР дрогата е внесена от Турция и е трябвало да бъде изнесена за страни от Западна Европа.

Решението на пернишките магистратите може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в София и Димитър Димитров-Котарака е заявил веднага след произнасянето на съдебния състав, че ще го направи, предава Дарик.

Наркотрафикът през България ръководел перничанинът Стоян Кръстев, който има вече излежана тригодишна присъда за наркотици и оръжие. Преди няколко месеца той бе осъден от пернишкия окръжен съд и на три години условно с петгодишен изпитателен срок за побой над работниците му във фермата в село Витановци.

Името на Драгановеца нашумя покрай отвличането на фолкпевицата Тони Дачева, скандала в затворническото общежитие в Казичане с несебърския наркобос Митьо Очите и с неуспелия опит за покушение срещу него през 2010 година в имението му на язовир Пчелина. Два дни, след като Драгановеца бе задържан, в къщата му на улица "Граматик" в Перник е установена кражба на електроенергия. Екип на ЧЕЗ и ОДМВР Перник установили, че Кръстев е манипулирал измервателните уреди. Вследствие на незаконна интервенция върху четирите електромера, те отчитали десетократно по-ниска стойност на изразходвания ток от реалната консумация.

Другият арестант -Димитър Димитров, е бивш шеф на СИК в Добрич. Той се свързва с убийството на варненски бизнесмен и с изчезването на две момичета от Добрич през 1998 година. Котарака притежава заведение в центъра на родния си град, имал и ресторант в Съдебната палата, където съдиите се хранели с намаление. Договорът му обаче бил прекратен, след като това станало достояние на медиите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 6864 |27.10.2011 Анализатори: Разликата стопена? Мисия невъзможна,...но се случват и такива неща! . 49| 6382 |30.08.2011 ДСБ: Коалиция с партия, "цепеща дясното", е невъзможна . 8| 4982 |19.09.2010 Драгановеца бил в отпуск, като го простреляли . 3| 4707 |26.01.2010 Пътуването в Гърция - мисия невъзможна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads