Реклама / Ads
0| 18416 |01.09.2022 НОВИНИ

Кольо Парамов: Съдът у нас ще бъде принуден да разнищи аферата с умишления фалит на КТБ

.
Кольо Парамов
Това решение по принцип трябва да сигнализира българската държава, че нарушението е твърде голямо и трябва със своите органи и система да реагира остро, ясно и точно по отношение на това, как ще консултира стартирането на цялата процедура, кои длъжностни лица по отношение правните, юридически органи ще бъдат отстранени, кои са гледали съответните дела и са допуснали съответните груби грешки, къде има умисъл и кой носи отговорност , какво струва всичко това по отношение на разликите.

Това заявява в интервю за "Фокус" Кольо Парамов, финансов експерт и бивш главен ревизор на БНБ. Лицензът на Корпоративна търговска банка  е отнет незаконосъобразно, реши Европейският съд по правата на човека по делото на КТБ срещу България.

 

И тъй като парите са твърде много за умишления фалит, за пропуснати ползи, за пропуснати умишлени загуби, за провалени работни места около 20 000 – всичко това на брой означава някъде около 10 милиарди лева според мои скромни изчисления. Защо ви казвам според мои скромни изчисления? От 26 февруари 2014 година, когато бе направена първата схема за натиск върху управителя, собственика на банката Цветан Василев, от 26 февруари 2014 година до вчера, когато излиза решението от 30 август 2022 година са 102 месеца и 2 дни. Моя милост през това време е публикувал 89 базови материала, отпечатани в 2 книги, като аз лично не познавам Цветан Василев до 2018 година. Значи, всички изследвания, изчисления, ползване на документация в публичен, в детайлен план, сравнявания, уточняване – всичко това, тези 89 материала като анализ, като всичко доказвам връзката между днешния винопродавец примерно Иван Искров като управител на БНБ, между тримата подуправители, които носят пълната отговорност и между Управителния съвет на БНБ, които са се увлекли и са взели съответните решения, за да фалират изкуствено банката и за да докарат ситуацията до тази тягостна, тежка сила с много тежка отговорност. И тук идваме до момента държавата по какъв начин днес ще експлоатира този вариант, ще се съобрази ли навреме с тази съдебна инстанция и решението й – Европейският съд по правата на човека, ще може ли да предотврати някаква странична намеса, ще си позволи ли да избяга от отговорността или ще направи всичко възможно по държавнически план да моделира поведение, което да донесе приоритет, принцип, спазване на закон и спазване на общоевропейски правила, за което ние се кълняхме 1991 година, когато решихме да изпробваме, да приложим и да спазваме новата Конституция на Република България, обяснява той.

 

...По всичко личи, че това решение на съда е безпрекословно. То е взето на база на много анализи и на много прецизни изчисления, точни материали. Всичко е уточнено и се знаят имената на всички участници, свидетели и тем подобни забогатели от цялата тази афера. Аз смятам, че при всички положения българският съд ще бъде принуден. С много сериозна и голяма надежда очаквам новия американски посланик, не заради друго, а заради факта, че той като бивш посланик в Хърватска успя да докаже виновността на бившия министър-председател на Хърватия за 2 милиона евро злоупотреба и го вкараха с 10-годишна присъда в затвора, обяснява експертът.


Цялата имуществена, теоретична, практична и всякаква друга информация, база данни и всичко, което ще бъде ползвано в България, по всяка вероятност е синхронизирано във времето, и негово идване и неговото решение и решението на съда като дни, като последователност, според мен, са неслучайно свързани. Не заради друго, а защото е крайно време у нас да не се увличаме само в пропагандата схема на предизборни и следизборни условия, да утвърждаваме някакви младоци да управляват страната, а те леко да ни послъгват, и изведнъж да дойдем до момента, когато истината трябва да блесне в очите на всеки българин, и всеки българин от нас да разбере кой по какъв начин във времената е злоупотребил, кой по какъв начин във времето чрез КТБ е присвоил имущество и пари и кой по какъв начин е злоупотребил умишлено КТБ да фалира с цел да се загроби цялата схема, която коства 10 милиарда. Защото тази тягостна сила в момента е много тежка, защото отговорността по тази тема тепърва ще прерасне в замяна на досегашната голяма истина за политиката, коментира още Парамов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3138 |30.08.2022 Съдът: Лотарията на Божков трябва да плати 47 млн. лева заради невнесени такси . 0| 2325 |27.08.2022 Съдът решава остава ли в ареста 15-годишният шофьор на автобуса, убил двама полицаи в Бургас . 0| 2838 |24.08.2022 Демерджиев за ареста на Борисов: Съдът твърди, че няма нито едно годно доказателство . 0| 2327 |24.08.2022 Съдът пусна шофьора от АМ ”Тракия” срещу 10 бона парична гаранция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads