Реклама / Ads
0| 3383 |23.03.2022 НОВИНИ

Колко са готови да платят руските олигарси за убийството на Путин?

.
Владимир Путин Източник: БГНЕС
Отделни руски олигарси обсъждат възможността за физическо отстраняване на руския президент Владимир Путин. Това съобщи Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйнау цитирано от УНИАН. Въпросът сега е колко са готови да платят оригарсите за убийството на Путин.
 

Известно е, че в Москва се е състояла среща на двама влиятелни руски лица Александър Машкевич и Пьотър Авен. Основна тема на срещата е била наложените санкции на Руската федерация и конкретни бизнесмени заради войната в Украйна, започната от Путин.

 

Представители на руския голям бизнес сега търсят начини да повлияят на диктатора или на близкото му обкръжение. Но това се усложнява от факта, че Путин е в строга изолация и на практика не допуска никого до себе си. На първо място олигарсите, които той смята за „ненадеждни“.

 

Според украинското разузнаване обаче големият руски бизнес вече е готов за най-радикалните стъпки. Отделни олигарси дори обсъждат плащането за физическото отстраняване на Путин.

 

 

Кои са Пьотър Авен и Александър Машкевич?

 

Пьотър Авен е руски политик и предприемач. Президент на ДДС Акция Търговска Банка "Алфа Банк". Според Forbes през 2021 г. тя се класира на 30-то място в списъка на 200 най-богати бизнесмени в Русия, притежаващ личен актив от 5,3 млрд. долара.

 

Александър Машкевич е казахстански милиардер, роден в Киргизстан, канадски гражданин, живее в Тел Авив. Според Forbes през 2016 г., активите му са били 1,5 млрд. долара.

 

След началото на руската инвазия цивилизованите държави въведоха и все още въвеждат мощни икономически санкции срещу руската страна, припомня УНИАН. Освен всичко друго, ограниченията се отнасят до паричното обръщение в страната, дългови задължения, санкции срещу руски банки и др. Така курсът на рублата се е увеличил почти четири пъти само за две седмици.

 

Освен това световните производители и марки започнаха масово да напускат руския пазар. Въпреки че някои международни компании все още продължават да печелят „кървави пари“. Сред тях са Adidas, Leroy Merlin и Danone.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5136 |23.03.2022 В „Честно казано с Люба Кулезич“: Ако прокуратурата беше Пинокио, колко дълъг щеше да е носът й? . 0| 28053 |19.03.2022 Депутатът Димитър Гочев от ПП, юрист: За ареста на Бойко Борисов – колко пъти излъга и как саботира прокуратурата . 0| 3107 |18.03.2022 Гьоков: Шест часа след началото на войната властите у нас бяха готови за мигрантския поток . 0| 3537 |15.03.2022 Няколко секунди истина повече: Животът на Овсянникова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads