Реклама / Ads
17| 14220 |18.02.2023 ГЛАСЪТ

Колко пъти щеше да е мъртъв Борисов по Устава на Дякона? Щеше ли да оцелее поне един днешен политик?

.
При Левски нещата са точни и ясни
Ако за момент изоставим клишетата за Левски, които ни заливат около 19-и февруари и се обърнем към неговите критерии за служба в името на Родината, някои днешни политици ще се окажат в драматична ситуация. Да вземем Устава и наредбите на Българския революционен централен комитет (БРЦК), написани от Дякона.
 

Цел. С една обща Революция да се направи коренно преобразувание на сегашната държавна деспотско-тиранска система и да се замени с демократска република (народно управление), на същото това място, което са нашите прадеди със силата на Оръжието и със своята свята кръв откупили, в което днес безчеловечно беснеят турски кеседжии и еничери и в което владей правото на силата, да се повдигне храм на Истината и правата Свобода и Турският чорбаджилък да даде място на Съгласието, Братството и съвършеното равенство, между всички народности, Българи, Турци, Евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение, било във Вяра било в Народност, било в гражданско отношение, било в каквото било, всички ще спадат под един Общ Закон, който по вишегласието от всички народности ще се избере.

 

Да поразсъждаваме върху приложението на

 

Наказателния закон на Апостола

към самоизтъкващия се като най-виден, опитен и полезен за България политик – Бойко Методиев Борисов.


§ 1. Ако някой, бил Войвода, бил член на комитета, бил вънкашен, бил кой бил, дръзне да издаде нещо на неприятеля ни, ще се накаже със смърт.

 

12 години Борисов прави всичко възможно да запази над 90-процентната зависимост на България от енергоносители и суровини от Русия, в услуга на Кремъл. Печалбите за Москва са милиарди, а цената - заробване на страната ни.

 

§ 2. Ако някой от влиятелните българи, или Войвода, подкупен от чуждо правителство или от друго частно лице, поиска да ни пречи на работите под какъвто начин и да било, такъв ще се счита за неприятел и ще се наказва със смърт.

 

Строежът на Руски/Турски поток отклони газоподаването през Украйна и улесни диктатора Путин във вземането на решение да нападне вероломно суверенна Украйна. Газопроводът бе построен под прякото ръководство на Борисов, под диктовката на Путин.

 

§ 3. Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система ,Демократска република“ и състави партии за деспотско-тиранска или конституционна (в смисъл конституционни монархия) система, то и таквизи ще се считат за неприятели на Отечеството ни и ще се наказват със смърт.

 

Борисов системно отказваше като премиер да се явява в Народното събрание – висш орган на законодателната власт, - да отговаря на въпроси и да се отчита пред народните избраници.

 

§ 4. Ако някой не признае Централния революционен български комитет и поиска да се опита на своя глава да по дигне бунт, то за пръв път ще му се каже, но ако и то не помогне, ще се накаже със смърт.

 

12 години Борисов не се съобразяваше с Конституцията и превърна изпълнителната власт в първа сила за влияние и разпределение на бюджета на страната.

 

§ 5. Ако някой от членовете на тайната полиция се откаже да извърши по заповедта на комитета някое си наказание, ще се накаже със смърт.

 

По времето, когато Борисов беше главен секретар на МВР, се извършиха десетки поръчкови и показни убийства. Нито едно от тях не бе разкрито, а организираната престъпност наложи силови методи в бизнеса и икономиката.

 

§ 6 Ако някой в пиянство изкаже нещо от тайната, за пръв път ще му се напомни, повтором ще се отстрани от работата ни.

 

Снимките на Борисов в спалнята в резиденция "Бояна" говорят за нещо от този род, но както той сам заяви пред германско издание Франкфуртер Алгемайне Цайтунг: "Имам човешки потребности"... Може да не знаем какво точно е говорил Борисов в горещите креватни моменти, но не е трудно да се преддположи, изхождайки от комплексите и нарцисизма, които го владеят...

 

§ 7. Ако някой от служащите, като председателят и др., поиска да злоупотреби със служебната власт, за пръв път ще се лиши от служба; повтором ще се извади съвсем, като по-напред да подпише за грешката си и да я поднесе писмено на комитета-ако и така не изпълни, ще се накаже със смърт.

 

В злоупотребата с власт Борисов има толкова грехове, че списъкът ще е колкото Британската енциклопедия… Обществените поръчки, чекмеджето с пачките и кюлчетата, назначенията на високи постове на хора със съмнителна биография и нисък професионализъм - това е миниатюрна част от подвизите му в това отношение.

 

§ 8. Ако някой от членовете на тайната поща или друг някой дръзне да отвори или унищожи някое писмо ще се накаже със смърт.

 

§ 9. Ако някой от касиерите издава за нещо пари без знанието на комитета, или дръзне да вземе и усвои и най – малка част от поверените му пари ще се накаже със смърт.

 

По тази точка лидерът на ГЕРБ е вътре с двата крака, както се казва. Дори в санкциите по закона „Магнитски“ са описани 600 милиона, които заради врътки в законодателството по времето на Борисов, не са достигнали до данъкоплатците и са потънали в нечии джобове. И по времето на Левски, и днес това се нарича крадене, злоупотреби и корупция. Дякона не би се церемонил нито за миг...

 

По 8 от 9-те точки Бойко Борисов подлежи на най-строгото наказание, предвидено от Апостола за погазване на Устава. Нарушаваш - ставаш по-нисък с една глава...

 

Съвсем ясно е, какво би се случило и с главния прокурор Иван Гешев, който отказва да разследва погазили точките от Устава на БРЦК.

 

Ще каже някой, че сравнението на онова време със сегашната ситуация е спекулативно. Не, не е. Защото става дума за ПРИНЦИПИ! За морал също.

 

Днес постоянно чуваме президент, министри, политици и пр. да цитират Апостола и да говорят за неговите завети. Ето ги, това са заветите на онзи велик човек, но съмнителни и недостойни хора ги ползват в днешно време, за да се пришият до него и делата му.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 18211 |02.02.2023 Колко милиона убива Сталин с глад: Урок за Митрофанова и митрофановците у нас . 19| 13948 |14.11.2022 Момичета, ако бяхте до Бойко, сега щяхте да сте богати и депутати, а не в затвора. И Гешев щеше да ви пази . 6| 8412 |20.09.2022 Алла си нямаме, и Пугачов си нямаме. Но мълчаливи риби колкото искате . 0| 32334 |23.07.2022 А къде са босовете на трите партии, скочили срещу лицемерието? Няколко примера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads