Реклама / Ads
31| 8588 |01.06.2013 НОВИНИ

Колтуклиева и Москов: Станишев победи БСП, изолира ценни хора

.
Соня Колтуклиева
Парламентът прилича на поделение на Карлуково; по-интересно е кой е кукловодът на правителството и каква роля играе Станишев.
 

Усилията на С. Станишев за борба срещу ГЕРБ са в неправилна посока. Станишев обаче победи БСП, заяви по НТВ Юлий Москов в коментар на новото правителство. Той изолира кадри като Ивайло Калфин, който е блестящ депутат, заменен от някакъв Вигенин, също Румен Овчаров, Румин Петков и др., допълни Москов.

Парламентът ми прилича на поделение на Карлуково, заяви журналистката Соня Колтуклиева. Тя каза, че в случая по-интересно е кой е кукловодът на правителството. Това правителство ще се окаже в крайна сметка ракета носител на Сергей Станишев, той се интересува от май 2014 г., когато се овакантява столът председател на ЕК. Всеки член на кабинета е да постеле червеният килим от София до Брюксел, добави тя.

Нека не смесваме амбиции и мечти, репликира Москов.

Вярна е политическата математика. БСП плюс народа плюс ГЕРБ, плюс бедността на какво е равно, попита той. Това уравнение ще се реши през следващите месеци, обясни Москов. Той смята, че трябва да се даде шанс на кабинета да покаже какво може. Според него БСП ще свали правителството на Орешарски, защото в него не присъстват знакови леви фигури, докато има лица от СДС, посочи той. Правителството и днес няма програма, а даже и състав, има някакъв митичен вицепремиер, каза Москов.

Юлий Москов

По-интересно е кои ще бъдат зам.-министрите, защото олигархичните интереси се прокарват чрез тях, додаде Колтуклиева. 

След като победи БСП, Станишев направи пред очите на всички политическо дезертьорство; той предостави политическото лидерство на ДПС; ДПС определя темите на политическия диалог и слава на богу, че там има смислени политици, които поемат тази отговорност, смята Москов. Това правителство било на експерти; това е силогизъм, добави той. Ако нямаме политици, кой ще прави политиките, ще започваме да живеем без политики ли, попита Москов. Парадоксът е, че те са политици в едно, а експерти в друго, което ги прави абсолютно некампетентни, заключи той. Назначаването на лицето Вигенин като дипломат номер 1 при наличието на перфектен дипломат като Ивайло Калфин е част от войната на Станишев против БСП, даде пример Москов. Страшното е, че в България такива хора на Станишев не са му необходими, продължи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 67| 6197 |31.05.2013 С. Станишев: 4 години слушахме "Аз". Кой си ти? . 35| 5023 |29.05.2013 Станишев: Стига репресии и мачкане! . 22| 4922 |29.05.2013 Станишев: Българите очакват управление, а не сеир или диктат . 55| 5099 |28.05.2013 Станишев: Надявам се "Атака" да не последва примера на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads