Реклама / Ads
3| 4797 |30.05.2018 НОВИНИ

Колтуклиева: Смелите журналисти ги преследват и тормозят, който ги награждава-значи е доволен от тях

.
Соня Колтуклиева
Убиха руски журналист, критичен към властта. Смелите и свестни журналисти ги преследват и тормозят. Защото са заплаха за олигокрацията и демократурата.
 

Затова съм против наградите за журналисти. Който ги награждава, значи е доволен от тях. А целта на журналистиката не е да предизвиква доволство и харесване, а да прави хората будни и недоволни, чувствителни към истината и активни.

Журналистите не трябва да ги харесват, а да ги мразят.

 

Защото от Истината боли. Повечето хора се съпротивляват на директно казаните думи; на разкритията за политическите им любимци и за недъзите на властта, която подкрепят; на разкази, които им развалят настроението..., дотогава, докато проумеят, че това е истината и от нея зависи по-добрия им живот.

Журналистите нямат нужда от погалване по главата. Имат потребност от съпричастие и подкрепа.

 

Журналистите не са политици-популисти, които говорят това, което народът иска да чуе. Журналистите казват онова, което другите не смеят да изговорят.

Журналистите, които нанасят рани на статуквото, които са заплаха за безпределната порочна власт ги “поръчват” на данъчните, следствието, ДАНС и МВР, повдигат им измислени обвинения.

 

Цацаров и Пеевски не ги е страх от ресорни репортери, които старателно отразяват дейността на прокуратурата и флиртуват с пиарите им. Такива журналисти ги кефят. Опасните журналисти ги тормозят и преследват.

Наградите за килограм-продукция е соц-реализъм и казионност.  Повод за тези размисли ми даде поредния разстрел на руски журналист.

 

И наградата за една радио-репортерка, която я награждават едновременно от прогнилия бивш ВСС и от името на борците срещу него. Значи този журналист е професионално бисексуален. Който угажда и на едните, и на другите. Нещо като демократска Мадам В.

 

Респект към Огнян Стефанов, Борис Ангелов, Люба Кулезич, Кармелита Тонева, вестник “Сега”, Биволь, Мирослав Иванов, Стоян Тончев, Веселина Томова, BIG5, Mediapool, ClubZ, Полина Паунова, Сашо Диков, Любомир Кольовски...те нямат нужда от награди и стимулатори, за да са това, което са! И да отстояват правото си на позиция, независимо кой ги харесва или не.

Журналистката Соня Колтуклиева, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6621 |30.05.2018 Коритаров пред Фрог: Независимата ни журналистика да попита Путин за убийствата на противниците му . 1| 5197 |12.05.2018 ”Репортери без граници” иска държавата да осигури охрана на заплашваните журналисти . 0| 4287 |26.04.2018 Осъдиха турски журналисти на затвор за тероризъм . 0| 4504 |19.04.2018 EП приема резолюция в защита на журналистите в съюза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads