Реклама / Ads
2| 5652 |27.12.2016 НОВИНИ

Командирът на руския Ту-154 се е опитал да го приводни

.
Издирването продължава
Повредите по задната част на самолета Ту-154, който се разби в Черно море подсказват, че командирът е искал да го приводни. Открита е една от черните кутии. Това предаде ТАСС , позовайки се на източник от руските силови структури.
 
"Водолази намериха отломки от самолета от крилете до опашната част. По предварителни данни повредите свидетелстват, че командирът е искал да приводни самолета", каза източникът.

Вчера бе намерено и извадено тялото на командира Роман Волков.

Самолетът с 92-ма души се разби в неделя рано сутринта малко след излитане от летище "Адлер" в град Сочи. Пътници бяха военнослужещи, журналисти, музиканти от хора "Александров", които пътуваха за Сирия, за да поздравят за Нова година руските войски в базата в Хмеймим.

При издирвателните работи под кабината на самолета беше намерена една черна кутия. Скоро тя ще бъде извадена от водата. В опашната част на самолета има още две черни кутии, които засега не са открити.

От спасителните служби съобщиха, че в района на катастрофата са намерени телата на още трима загинали.

По-рано бяха открити отломки от машината в морето на около 1,5 км от крайбрежието в района на Сочи на дълбочина 50-70 м. До снощи бяха открити телата на 11 загинали, включително на командира на самолета.

На брега бяха извадени части от корпуса. Водолазите изследват още отломки, между които фрагменти от двигател, посочи ТАСС, позовавайки се на руското министерство на отбраната.

В зоната на операцията по издирването снощи са пристигнали допълнително два обитаеми дълбоководни апарата и още сили на безпилотната авиация, предаде ТАСС.

В операцията участват общо 45 кораба, 15 батискафа, 192-ма водолази, 12 самолета и 5 хеликоптера.

Проучват се четири версии за катастрофата на самолета на руското министерство на отбраната в Черно море, заяви руската Федерална служба за сигурност (ФСС).

Те са попадане на предмети в двигателя; некачествено гориво, довело до загуба на мощност и спиране на работата на двигателя; пилотска грешка; техническа неизправност на самолета.

До момента няма данни да е било извършено терористично нападение, заяви ФСС.

Вчера в Русия бе ден на национален траур за загиналите.

Семействата на загиналите при самолетната катастрофа в района на Сочи московчани ще получат по 1 милион рубли. Това е съобщи пресслужбата на московското кметство. Заедно с това те ще получат и федерално обезщетение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4129 |26.12.2016 Водолази извадиха още две тела от руския самолет . 0| 4784 |25.12.2016 Откриха части от телата на жертвите в руския ТУ-154 . 4| 7190 |24.12.2016 Откриха писмо от убиеца на руския посланик в Турция . 1| 4330 |22.12.2016 Вижте скандална снимка на Ердоган с убиеца на руския посланик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads