Реклама / Ads
8| 3447 |10.12.2021 НОВИНИ

Комитова още няма покана за регионален министър в редовен кабинет. Смятала да се оттегли

.
Служебният регионален министър Виолета Комитова все още няма покана да участва в редовен кабинет. Това обяви самата тя пред журналисти на фона на все още липсващото коалиционно споразумение. Такова предстои да бъде подписано, а постепенно стават ясни и някои от имената в бъдещия кабинет. Комитова посочи - смята да предаде щафетата и да се оттегли.
 

Комитова коментира и поредният протест на строителните фирми. Пред МРРБ излязоха представители на “Автомагистрали Черно море” и “ИСА 2000”, които отново са недоволни от неизплатените от държавата пари за ремонта на АМ “Тракия”. ФрогНюз припомня, че такива демонстрации имаше и съвсем неотдавна. В средата на миналия месец обаче сякаш държавата и пътните фирми се разбраха и протестите спряха. Комитова обяви, че диалогът е възстановен.

 

"С цел избягване на всякакви спекулации, декларираме изрично, че нашите синдикални действия нямат политически характер, а се борим единствено за правото си на труд и заплащане", се заявява в позиция на синдикалната организация  в шуменската фирма, разпространена от пресцентъра на КНСБ.

 

Работещите настояват за незабавно разплащане на цялата дължима сума към дружествата от държавата. Напомнят, че на компаниите са били направени всякакви проверки, без да са констатирани нарушения. Двете фирми не са от тези, които са получили авансови суми по инхаус процедурите на ГЕРБ.

 

"Това е частна компания, която е работила по отсечката Чирпан - Стара Загора. Има договор от януари тази година. Техният строеж приключи през юли месец. Тази фирма е част от една група фирми, които са сключвали договор на обща стойност 207 млн. лв. за ремонта на Чирпан - Стара Загора - 40 км от магистрала "Тракия". Тези 207 млн. лв. не са били осигурени. За това е този протест“, заяви тя.

 

Виолета Комитова уточни, че те имат договор с "Автомагистрали".

 

"От едната страна стои подписът на г-н Беличев, който е сключил всички тези договори - общо 10 договора за тази отсечка и не знам какво ще търсят от регионалния министър", заяви още Комитова.

 

Комитова посочи, че проблемът, за който протестират ще остане да се решава в бъдеще. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3246 |10.12.2021 Андрей Живков: Газовата връзка с Гърция няма да е готова до края на 2021 г. . 15| 24448 |10.12.2021 ГЕРБ са попарени, но се правят на ударени: Писмото на Минеков няма стойност, може да не стигне до тях . 2| 2880 |09.12.2021 Официално: Няма случаи на Омикрон у нас - засега . 5| 2943 |09.12.2021 Омикрон няма да разваля празниците, става доминантен чак през януари, прогнозира математик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads