Реклама / Ads
8| 5152 |15.04.2014 НОВИНИ

М. Константинов: Кражбите на ЕГН-та започна 94-та година

.
Източник: Булфото
През 1994 се направи първия сериозен опит с фалшиво ЕГН да се регистрира кандидат. Това обяви в предаването „Дневен ред“ по ТВ7 проф. Михаил Константинов. По думите му въпросният човек е искал да се кандидатира за депутат. Оказало се обаче, че неговите емисари не са знаели, че ЕГН-то отговаря на елементарни условия.
 

„На омбудсмана на републиката са взели ЕГН-то. Нахалството им е безгранично“, възмути се специалистът. Това, по думите му, е откровена подигравка със закона. „Това не е държава, това е разпасана група хора. Това е територия плюс население“, мотивира мнението си той. По въпроса за мъртвите души в избирателните списъци проф. Михаил Константинов смята, че решението на проблема е активна регистрация. Това предложение, по неговите думи, обаче било убито в зародиш.

„Нещата се влошиха. През 1999 година имаше 500 000 фантома, сега те са 1 милион. Това ще продължи, докато всички станем фантоми в тази държава“, заяви професорът. Но според него, ако изборната комисия си свърши работата, тези мъртви души няма да повлияят на крайния резултат. „Ако всички си гледат работата, мъртвата душа е безполезна“, по негово мнение.

Професорът призна, че сегашният Изборен кодекс е по-добър от стария, макар че не отрече и плюсовете на предишния. „Няма най-добър закон, няма вечен закон. Новият закон отчете дефектите на предишния и ги отстрани“, коментира той. Константинов демонстрира завидно възхищение от ЦИК: „Колегите в ЦИК направо ми напълниха душата. Много хубаво работят! Очаквах разправии, нямаше. Сега е справедливо разпределението в ЦИК, с поправката в закона е справедливо“. Иначе той отреди 6 мандата на ГЕРБ за евроизборите, 5 на БСП, 3 на ДПС с вметката, че трябва да се борят за тях, 2 за „България без цензура“ и по един за Реформаторите и АБВ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 7799 |15.04.2014 Юрист пред Фрог: Половината партии са с незаконни ЕГН-та . 10| 5758 |01.04.2014 Проф. Константинов: Вотът ни няма как да се контролира . 18| 5606 |25.03.2014 Проф. Константинов: ГЕРБ и ДПС могат и правителството да свалят . 9| 5161 |24.03.2014 М. Константинов: Нашите политици са с взет акъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads