Реклама / Ads
25| 5171 |21.04.2020 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Бойкотът на извънредното заседание е пореднaта стъпка към диктатура

.
Корнелия Нинова
Бойкотът на извънредното заседание е пореднaта стъпка към диктатура. Времето за политика „проба-грешка“ изтече и очакваме ясен план за извеждане на България от кризата.
 

Това заяви лидерът на „БСП за България“ Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" по бТВ.

 

Припомняме, че днес по искане на опозицията трябваше да има изслушане на премиера. Народните представители от ГЕРБ обаче на практика бойкотираха заседанието, като не осигуриха кворум.

 

„Очевидно от парламентарна република се превръщаме в телевизионна, след като ни изпращат в студиата“, коментира Нинова по повод думите на Менда Стоянова от днес.

 

Нинова определи бойкота на заседанието като удар по парламентаризма и правото на контрол на опозицията върху изпълнителната власт. Лидерът на БСП добави, че това е „пореднaта стъпка към диктатура“.

 

„Подигра се с много хора, които очакваха отговори на въпроси. По-трудно е да отидеш в директен сблъсък с политически опонент с аргументи. Предполагам, че третата причина е страхът от това, което ще се случи“, коментира Нинова по адрес на министър-председателя.

 

„Бихме казали, че дотук ние подкрепихме извънредното положение с пълното разбиране за ситуацията. Но това, което последва, е един хаос в решенията. Хаос, който създава напрежение и несигурност у хората“, каза още тя.

 

По думите на Нинова управлението разчита на всяване на страх, за да подчинява гражданите. Тя разкритикува правителството за спасителните мерки, които бяха обявени в последните седмици.

 

„В Европа и дори на Балканите се предлага безрезервна и безвъзмездна помощ на хората в беда. Да вземем например Сърбия – по една минимална заплата гарантират на всеки, който си е загубил работата, и по 100 евро на всеки пълнолетен гражданин“, даде пример Нинова.

 

От БСП са щели да предложат алтернативен кризисен план, който да включва по една минимална заплата плюс осигуровки – 725 лв. общо, на тези, които са в неплатен отпуск и имат разходи.

 

Опозицията предлага част от средствата да постъпят след замразяване на временните проекти за модернизация на армията: „Да се замразят тези средства и да се пренасочат към бедни и засегнати от кризата“, добави Нинова.

 

Партията ѝ настоява и за пълен анализ на фактическото състояние на бюджета на държавата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4499 |19.04.2020 Корнелия Нинова поздрави българите за Великден . 13| 4706 |13.04.2020 Корнелия Нинова: Търговските вериги победиха правителството . 7| 4315 |10.04.2020 Корнелия Нинова: Г-н Каракачанов, тангото в политиката не буди естетическа наслада . 6| 5263 |09.04.2020 Корнелия Нинова във Фейсбук: Кризата извади на показ много от пороците на политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads