Реклама / Ads
4| 4029 |02.05.2019 НОВИНИ

Нинова: Европейските пари отиват в ръцете на управляващата върхушка

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Министри подават оставки, за да заглушат проблема с паралелната държава. Това е модел, изграждан с години, умишлено при това. Корупцията е заложена в законите. Така тя става законова корупция. Това заяви в предаването „Лице в лице” лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 

Нинова коментира скандала с къщите за гости. По думите й е редно да се поиска оставката на Порожанов:

 

„Той през цялото време на изграждане на модела за къщи за гости е бил или шеф на ДФ „Земеделие”, или министър на земеделието. Ако го направи, сигурно ще бъде последователен. Те искат оставки, дават се, но си остават с имотите. Ще има справедливост, ако парите се върнат на хората и ако делата приключат с осъдителни присъди, ще има справедливост. Сега те ги отстраняват с оставки, за да спасят положението, но няма признаване на проблема. Така те го заглушават”, обясни Корнелия Нинова.  

 

Задкулисие е опрощаването на дълговете на мюфтийството. Същото беше с Изборния кодекс - цяла нощ се правеха совалки между парламентарните групи. Цветанов го призна. Сега изведнъж Борисов вижда, че има корупция и иска оставки. Няма нужда от оставки, защото ще се смени Георги, на негово място ще дойде Петър и всичко остава постарому.

 

Европа ни дава пари, за да достигнем стандартите на другите държави. Парите се оказва, че не са отишли там, където трябват. Парите са отишли в управляващата върхушка – апартаменти, къщи и пр.

 

Грешен е опитът да се прехвърли вината за всичко на опозицията. Тя няма достъп до европейските пари, след като 10 години управляваш.  Харченето на европейските средства вече ще се следи от европейската прокуратура. Този процес по избора на европейски прокурор се бави. Външно министерство е дало инструкции да се гласува срещу Лаура Кьовеши.

 

Заради търсенето на истината понесохме много удари. Елена Йончева преживя много. Последният скандал, в който бе замесена, е къщата за гости на нейния свекър. Заради лошото строителство на магистрали накараха цял бранш да протестира срещу нас. Това са само част от ударите, които се стовариха върху нас, обясни Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6666 |02.05.2019 Росен Миленов пред Фрог: Европарите са подкуп за политиците ни, за да бъдат послушни . 1| 4085 |27.04.2019 Климатичните промени - акцент на европейските избори . 2| 4224 |25.04.2019 Все пак Местан плати паричната си гаранция . 2| 3995 |25.04.2019 В парламента гледат Закона срещу изпирането на пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads