Реклама / Ads
0| 4873 |28.06.2015 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Разправии съсипват БСП, правят я слаба

.
Корнелия Нинова
Рискът пред левицата е да продължи с фокусирането в междуличностните разправии, което ще я съсипе. Включването на партии от управлението в подписки, инициирани от БСП, показва, че управляващите са слаби. Това коментира пред БНР заместник-председателят на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова във връзка със заседанието на левицата, което се провежда в момента.
 
Тя беше категорична, че няма да става член на Изпълнителното бюро на партията. „На пленума се очаква да бъдат обсъдени – позицията по актуалните въпроси в държавата, които са здравната, образователната и пенсионната реформа, приемане на предизборната реформа за местните избори и организационните промени, свързани с Изпълнителното бюро на партията. Не, аз няма да стана член на Изпълнителното бюро. Имам принципно разбиране, че депутатите не бива да съвместяват функциите на парламентарната група с функциите в ръководството на партията. Един лидер трябва да дава повече функции на различни хора. Това е причината да не вляза в Изпълнителното бюро. Категорично стоя зад лидера на БСП Михаил Миков”, заяви Нинова.

Според нея левицата има шансове за добро представяне на местните избори, ако изпълни три условия: „Платформата, която представим, трябва да е много ясна и насочена към реалния живот. На конгреса одобрихме такъв документ, който е най-конкретният ангажимент, който от много години наред партията е разписвала. Второто нещо е да се намерят силните кандидатури, които могат да обединяват около себе си не само хора на БСП, но да привлекат и други. На трето място това е работата на терен – много срещи с хората и разговори „очи в очи“. Това са трите условия, които могат да доведат до добър резултат”.

„Рискът е да се поддадем на излъчването на междуличностни разправии в БСП. Ако така продължаваме, както дадените примери в последните месеци, това ще съсипе БСП и ще изглеждаме слаби, разпокъсани и не партия, която заслужава доверие”, допълни тя.

Поведението на партията като опозиция не може да се определи като „отравяне на живота“ на управляващите особено по отношение на петицията до Конституционния съд (КС), обясни депутатката. „Това е опозиционна дейност. Това искане до Конституционни съд е дадената законова и морална позиция на една опозиция да търси спазване на Конституцията от страна на управляващите. Това е основно право на опозиционните партии. Много интересно е, че в някои от подписките ни до КС се включиха партии от управлението, което доказва, че те са слаби. Единият пример е Патриотичният фронт, който подкрепи подписката срещу процедурата за избор на управител на БНБ. Това е единият пример и очакваме по-широка подкрепа при обжалването на здравната реформа”, коментира Нинова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5697 |26.06.2015 Нинова: Законът за бедствията е гавра, извор на корупция . 5| 4277 |12.06.2015 Нинова: Ще се намери ли някoй да спрем да давим хората . 5| 4380 |29.05.2015 Нинова: При бедствия политиците хукват с гумени ботуши и после нищо . 26| 4622 |29.05.2015 Нинова: БСП няма да подкрепи промените в Конституцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads