Реклама / Ads
4| 5429 |22.11.2016 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Започваме реална промяна на БСП

.
„Започваме реални действия за промяна на БСП, с цел на превръщането й в модерна лява партия”. Това заяви на пресконференция в централата на БСП лидерът на левицата Корнелия Нинова.
 
Тя обясни, че Изпълнителното бюро е взело решение на 26.11.2016 г. да се проведе заседание на Националния съвет на БСП, на който ще присъстват общински и областни председатели, народни представители, кметове, Националния предизборен щаб, общо над 500 човека от цялата страна. По думите й, на него ще бъде предложено да се вземат няколко основни решения. На първо място Нинова посочи анализа и отчета за свършеното по президентската кампания, победата, изводите, анализ на политическите събития, които са последвали изборите. „Ще предложим на НС на БСП да свика заседание на Конгреса на партията в първата половина на януари. Мотото на този конгрес ще бъде ”Промяната в БСП”, обясни лидерът на левицата. Тя припомни, че  е била избрана за председател с платформа под надслов „Промяната в БСП, промяна за България”. ‘Започнахме да я правим, промяната за България я усетихме, но трябва да продължим процесите при нас’, каза още тя.

Нинова обясни, че целта, която си поставя БСП е да бъде модерната лява партия и да отговори на този Конгрес и в бъдещите си действия и политики на 4 въпроса. „На първо място - какво правим? Ще предложа на Конгреса да приемем нова предизборна платформа за парламентарни избори 2017 г. с ясни, конкретни и възможни ангажименти към българските граждани, да стъпим на автентичните леви ценности, но да направим и съвременни, модерни и леви политики”, обясни председателят на БСП. Тя допълни, че ще бъде предложена нова коалиция за предсрочните парламентарни избори, различна от досегашната - БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

„Ще предложим и организационна промяна в партията, с която да покажем, че отговаряме на очакванията на хората за промени в БСП. Трябва да отворим партията, да дадем път на млади, кадърни хора. Тези думи трябва да ги преведем в действия”, категорична бе Нинова.

Според нея, с промяната левицата трябва да продължи стила, който е започнала с президентската кампания - без задкулисие, без договорки с партийни елити, лобита и олигархични кръгове, а открито с нов стил в политиката, директен разговор с хората.

„Промяната няма да е лесна. Даваме си сметка какво може да се случи след Националния съвет и след Конгреса, да се изсипят приказки как не е възможно и партиите не могат да се променят, както и че това са само празни думи. Ще видите, че не са”, заключи Корнелия Нинова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3913 |16.11.2016 Нинова: Европарите изтекоха в магистрали, услуги и кражби . 2| 4424 |15.11.2016 Нинова: Ние сме за мажоритарен елемент в изборите, но не 0 лв . субсидия за партиите . 4| 4088 |14.11.2016 Корнелия Нинова събира лидерите на партиите в парламента . 3| 4210 |13.11.2016 Корнелия Нинова: Ще върнем мандата за съставяне на правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads