Реклама / Ads
40| 12644 |15.06.2020 НОВИНИ

Кошлуков вади сатъра за Горан Благоев и ”Вяра и общество” по БНТ

.
Горан Благоев Източник: БГНЕС
Популярното предаване по БНТ - ”Вяра и общество” на Горан Благоев ще бъде спряно . За това информира самият Горан Благоев. Повторения на избрани издания на ”Вяра и общество” са изведени от лятната схема на БНТ. Това е станало без Благоев да бъде информиран.
 

Вижте коментара на Горан Благоев във Фейсбук:

 

Уважаеми зрители,

 

Току що-разбрах, че без никакво предупреждение програмният директор на БНТ-1 Ивайло Огнянов е свалил от програмната схема на националната телевизия летните повторения на "Вяра и общество". До сега, години наред, поради нужда от икономии БНТ излъчваше на запис сборни издания на предаването. Така беше планирано и през тази година. Съгласно отпуснатия ни бюджет за второто тримесечие "Вяра и общество" приключи оргиналните си излъчвания на 6 юни, след което трябваше да започне излъчването на летните повторения - 13 на брой до 5 септември. Екипът започна да ги подготвя и на този етап почти всички издания са пред финализиране, а някои са напълно готови. И тъй като винаги сме се опитвали да ви предлагаме разнообразна тематика и тази година подходът ни беше да направим сборни летни повторения, като комбинираме различни теми от различни предавания, включително и като се съобразим с празничните дни през лятото - т.е. да не повтаряме предавания 1:1. Така, на вас, нашите зрители, щяхме да предложим 11 сборни летни повторения и само 2 повторения на цели предавания. За съжаление, като изпълнителен продуцент и автор на предаването аз по никакъв начин не бях уведомен за инцидентното решение на програмния директор на БНТ-1 Ивайло Огнянов. Прави впечатление, че от лятната схема на БНТ в съботно-неделната програма единственото свалено предаване е именно "Вяра и общество". Имам основание да смятам, че това е началото на неговият край и от есента то едва ли ще бъде върнато в ефира на БНТ.

 

Недоумявам как е възможно да се постъпва по този непрофесионален, некоректен и подъл начин с предаване, което има своята 15 годишна история и дори бе давано за пример от г-н Емил Кошлуков при първото му кандидатиране за поста генерален директор на БНТ??? Надявам се, че причина за свалянето му от ефир не е последното оргинално предаване на "Вяра и общество" от 6 юни, когато критично бяха коментирани актуални теми върху отношенията държава-църква в България и което предаване имаше невероятната подкрепа на зрителите и впечатляващ рейтинг???

 

Досега, по различни пътища, неофициално, получавах сигнали, че "Вяра и общество" ще бъде свалено от ефира на БНТ и това, както виждаме се случва - пак казвам, без мотиви и без предупреждение. Кой има полза от това??? Със сигурност не и свободата на словото, за която хора като г-н Емил Кошлуков твърдят, че са се борели преди 30 години. За съжаление 30 години по-късно Българя е на 111 място по свобода на словото, защо г-н Кошлуков???

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6192 |08.06.2020 Прокуратурата извади разпит на обвиняем по сагата с боклука . 5| 4769 |02.06.2020 Тръмп заговори за ”вътрешен тероризъм” и зплаши да извади армията срещу протестиращите . 14| 22319 |30.05.2020 Октай пред Фрог: Умишлено се вади стар списък с кредитните милионери. Защо не покажат този на Пеевски? . 6| 5248 |09.04.2020 Корнелия Нинова във Фейсбук: Кризата извади на показ много от пороците на политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads