Реклама / Ads
21| 4639 |04.01.2022 НОВИНИ

Костадин Филипов: В Скопие също не приемат думите на Слави Трифонов

.
Костадин Филипов Източник: БГНЕС
”Много ударно започна темата за отношенията ни с РСМ още от началото на годината да бъде в дневния ред на правителството. Изказването на Слави Трифонов обаче поставя под съмнение монолитността на позицията на правителството за РСМ. Това, което Слави Трифонов предлага, е достатъчно несериозно, защото работите не се правят така. Ако той не беше ръководител на една от управляващите партии, изявлението му щеше да бъде прието като поредната шега ма телевизионен водещ.
 

Когато обаче си председател на партия, която е част от кабинета, човек трябва да внимава в изказа си. През последните часове има медиен ураган срещу Слави Трифонов по повод изказванията му и у нас, и в Скопие, защото и там не приемат думите му. Той поставя под съмнение монолитността на позицията на коалицията спрямо Северна Македония."

 

Това каза пред БНР журналистът Костадин Филипов.


Той посочи, че в новото правителство на РСМ по всяка вероятност няма да фигурира бившият външен министър и вицепремиер Никола Димитров, "а това е нещо, което пряко засяга България": "Той беше архитектът и изпълнителят на политиката, която доведе до подписване на Преспанското споразумение с Гърция, и той активизира голямата кампания на държави членки от Европейския съюз срещу България с обвинението, че заради капризи не пускаме готовата за членство РСМ. Вероятно ще се търси по-голям прагматизъм от страна на Димитър Ковачевски в неговото правителство по отношение на България, но без да се излиза извън очертаните червени линии".

 

Журналистът подчерта, че Франция - като председателстваща Съвета на ЕС, е сериозно ангажирана към решаването на въпроса дали ще има реално разширяване на Европейския съюз към Западните Балкани:

 

"За България времето е важен фактор. Ако се стигне до формирането на някакви комисии, означава, че ще искаме материални конкретни резултати, които да се превърнат в материална основа за омекотяване на нашата позиция".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3362 |04.01.2022 Весела Чернева на посещение в Скопие, подготвят срещата Петков-Ковачевски . 12| 3464 |04.01.2022 Надежда Нейнски: Предоговарянето със Скопие ще отвори Кутията на Пандора . 20| 5089 |02.01.2022 Пратеникът на Скопие: България на Кирил Петков ще разреши спора със София . 24| 13202 |22.12.2021 Костадинов: Снощи е решено младежката комисия да бъде представена на ”Възраждане” за ръководене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads