Реклама / Ads
0| 3575 |02.08.2022 НОВИНИ

Костадин Костадинов: Служебното правителство не може да вземе решение да върне руския газ

.
Костадин Костадинов
”Служебното правителство не може да вземе решение да върне руския газ. За подобно нещо трябва да има една оперативна политическа самостоятелност, каквато служебният кабинет няма.”, това заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.
 

Не че не е възможно да го направи. Но за съжаление, кабинетите, които са назначавани преди – показват, че нямат такава свобода на действие. За подобни действия служебният кабинет трябва да има своя собствена независима външна политика, каквато няма, защото и България като цяло не е независима държава. Ако искаме нормализиране на отношенията както с Русия, така и възстановяване на газовите доставки – трябва да очакваме един нов състав на бъдещо правителство, който да провежда подобна политика след парламентарните избори”, подчерта той пред Нова телевизия.


„На тези избори отиваме като на референдум за това искаме ли България да бъде управлявата така, както през последните 33 години, и да бъде свободна и независима държава. На тези избори отиваме като на референдум - за това дали искаме ли България да бъде свободна и независима или да бъде долнопробна колония на САЩ”, допълни Костадинов.


„Единствената роля, която има служебният кабинет, е да проведе спокойно идващите предстоящи избори и да се справи с най-големия тумор, който българската демокрация има – купуването и продаването на гласове. Това е нещо, което предишните служебните кабинети на Радев успяха да направят. Това са двете основни неща, които трябва да искаме от служебния кабинет и не можем да имаме никакви други очаквания. Това все пак е едно преходно правителство”, посочи той.

 

Той коментира и въпроса дали служебният кабинет трябва да поднови отношенията си с „Газпром” и ако стане така – дали ще ги подкрепи: „Тук не става въпрос дали аз или някой друг ще ги подкрепи. Тук става въпрос за това, че идва зима, в която - ако нямаме сигурни доставки на газ – ни очаква много сериозна икономическа криза. От тази гледна точка – това е задача, която трябва да бъде решена – колкото по-рано, толкова по-добре. Ако те намерят в себе си достатъчно мъжество и воля да направят подобно нещо – няма нормален човек, който да не ги подкрепи”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2951 |02.08.2022 Кабинетът „Петков” предава щафетата на служебното правителство . 0| 3079 |27.07.2022 Костадинов се съмнява, че БСП ще върне мандата утре . 0| 3044 |25.07.2022 Костадинов: Президентът решава, ако Нинова не върне мандата днес . 0| 2828 |22.07.2022 Костадинов: Очевидно този мандат няма да може да бъде осъществен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads