Реклама / Ads
10| 3225 |08.01.2023 НОВИНИ

Костадин Костадинов загрижен за парламента, бил на ”командно дишане”

.
Костадин Костадинов
Председателят на ”Възраждане” каза, че няма как да се сформира правителство с третия мандат. Той определи, че ако то бъде съставено, ще бъде тип ”зомби”. Иначе Костадинов е загрижен за състоянието на парламента е на командно дишане.Той посочи, че няма смисъл да се удължава ”агонията му”. Не пропусна да посочи и решението на проблема според него: ”Изборите са най-добрият изход от всяка политическа криза.” Несериозно и комично е изказването на политик, който в трудна ситуация търси не реално решение за страната и гражданите, а спасението в нови избори.
 

Председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов определи като "очевидно" е, че няма да има правителство и е няма смисъл да се удължава агонията на това Народно събрание. Той отбеляза и думите на Румен Радев, според когото: "изборите през зимата са лош вариант за България и затова е добре да са в края на март или началото на април. Тази задача е изпълнена. Какво чакаме още? Парламентът е на командно дишане."

 

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов добави по БНР: "Когато е ясно, че не може да се постигне съгласие в този парламент, отиваме на нови избори. ... Изборите са най-добрият изход от всяка една политическа криза". По думите на Костадинов няма как да се сформира правителство с третия мандат.

 

Костадин Костадинов се изтъкна, че ако е бил част от "общия политически хор, досега правителство отдавна щеше да има и то щеше да е стабилно. Но "Възраждане" не се интересува от лични постове и облаги, а от политики. Ние разговаряме с всички, но няма как да преодолеем различията, защото имаме фундаментални различия с другите партии."

 

В типичния си стил Костадинов посочи, че ако има кабинет, той ще "бъде зомби, защото няма как един политически труп, какъвто е 48-ият парламент, за роди жизнено правителство", смята лидерът на "Възраждане". Костадин Костадинов подчерта, че формацията му категорично не подкрепя идеята за президентска република.Според него  на първо място трябва да стои "българският национален интерес, а всички останали смятат, че на първо място трябва да е общностният интерес и България трябва да спазва интересите на съюзите, в които участва, а много често те не съвпадат с националните."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3209 |04.01.2023 Костадинов нарече връчването на втория мандат на ПП ”мерзка агония” . 6| 3075 |15.12.2022 Костадинов: Няма да подкрепим кабинет на ПП . 0| 3126 |13.12.2022 Костадинов: Няма да подкрепим кабинета на професора . 4| 3713 |09.12.2022 Опит за държавен преврат зад дискусията за членството ни в еврозоната видя Костадинов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads