Реклама / Ads
1| 8315 |26.10.2022 НОВИНИ

Костадинов ”изненада” с думите си, продължава да говори за родилни мъки

.
Костадин Костадинов
Още от първия ден на 48-то Народно събрание, лидерът на партия ”Възраждане”, го определи като мървтородено. Протеклото три дни първо заседание, което имаше за цел да избере председател на парламента пък, той определи като три дни на ужасни родилни мъки. От кулоарите на НС днес, той не пропусна да повтори, това, в което очевидно е убеден.
 

"Трите дни тежки родилни мъки, в които с триста зора беше постигнато съгласие за една компромисна личност начело на парламента, бяха ясен знак за това какво предстои оттук нататък в преговорите за съставяне на правителство", каза той пред журналисти.

 

"Според мен няма да има редовно правителство в този парламент. Това става все по-очевидно.

 

На въпрос дали от "Възраждане" са готови на компромиси в името на съставяне на правителство, Костадинов отговори: "Ние на практика започнахме своите консултации – вчера сме изпратили покани до всички парламентарни групи за консултации по темата за влизане на България в еврозоната. Имаме своето виждане, че това не трябва да се случва без референдум."

 

"В момента търсим подкрепа от другите парламентарни политически сили. Ние имаме 27 подписа, нужни са ни още 21, за да можем да внесем предложението в парламента. Но дори и да го внесем, парламентът може да го отхвърли, така че търсим мнозинство от 120 гласа.", каза Костадинов.

 

"Ето един пример за компромис, който ние можем да направим. Ако ние бъдем подкрепени в тази наша позиция, на свой ред и ние можем да подкрепим. Имаме и други наши позиции, които, ако бъдат подкрепени от други политически сили, и ние можем да го направим. В крайна сметка, това е същността на политиката. По отношение на възстановяването на суверенитета на нашата държава, вдигането на санкциите срещу Русия, премахването на чуждите военни бази от България – за всеки един от тези важни въпроси трябва да се говори, а не да се отговаря с декларации, че това не може да стане", подчерта лидерът на партия "Възраждане"

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3377 |25.10.2022 Костадинов: Президентът иска следващите избори да са колкото се може по-късно . 12| 4513 |24.10.2022 Костадинов поиска третия мандат и референдум за въвеждане на еврото . 2| 2832 |21.10.2022 Костадин Костадинов: Това Народно събрание е мъртвородено . 3| 2701 |20.10.2022 Костадинов: Нищо чудно да видим още обрати в избора на председател на НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads