Реклама / Ads
83| 5885 |25.02.2013 НОВИНИ

Костов: Депутатите не са стотинки в джоба на Борисов

.
Иван Костов, лидерът на ДСБ
"Кръчмарска история, недостойна за коментар!" Така лидерът на ДСБ Иван Костов окачестви предложението на премиера в оставка Бойко Борисов към президента Росен Плевнелиев БСП или ДПС "да си направят" програмно правителство в рамките на този парламент с подкрепата на СК, на "Атака" и на 20 депутати от ГЕРБ
 

"Така не се прави. Този човек трябва да запази достойнството си. След като няма кураж и иска бързо да взриви всичко и заради своите партийни интереси да хвърли страната в хаос, да остави хората гневни да отидат да гласуват, нека поне сега да си замълчи. И да не разполага с депутатите като със стотинки в джоба си", коментира Костов.

„Ние сме вадили страната от криза, имаме опит”, заяви още Иван Костов и за пореден път през последните дни предложи президентът да поиска от парламента да формира програмно правителство от експерти без участие на политически лица, вместо с това да се заеме държавният глава.

Според него тези две стъпки е необходимо да се случат през следващите 10 дни. А през следващите 30 дни програмното правителство да започне действия срещу монополите, да овладее политическата криза, да проведе предсрочните парламентарни изброи, а президентът да поиска от Народното събрание антимонополно законодателство.

Според Иван Костов Народното събрание, от своя страна, има 3 задачи - да премахне мандатите, да смени състава на регулаторните органи и да гарантира гражданския контрол върху тях.

На второ място, да приеме промени в закона за ДКЕВР за промяна на методиката за образуване на цените, да изключи признаването на кражбите като разход и да нормира загубите по мрежата. На трето място, чрез поправки в закона за защита на конкуренцията да се въведат силни санкции и специален контрол върху фирмите с господстващо положение.

Тъмносините настояват за мораториум върху разпореждането с държавни и общински земи в защитените територии, включително и националните паркове и приемане на решение на парламента относно националния референдум от 27 януари 2013 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 6110 |22.02.2013 Ив. Костов: К. Пенчев беше от НДСВ, НДСВ продаде ЕРП-тата . 141| 9073 |19.02.2013 Костов: Борисов скоро ще разбере, че оставка е единственият избор . 81| 5697 |18.02.2013 Депутатите на ГЕРБ: Безотговорно е да се иска оставка на правителството . 226| 7953 |18.02.2013 Костов: Борисов да подаде оставка и да се назначи експертен кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads