Реклама / Ads
48| 12493 |19.05.2011 НОВИНИ

Ив. Костов: Дянков е куражлия – за четвърти път сменя министри

.
Иван Костов
Основната причина за смяната на транспортния министър се корени в невъзможността на правителството да осъществи тежките реформи в БДЖ. Световната банка ще откаже парите, вината ще падне върху правителството и поради тази причина Синята коалиция няма да подкрепи това предложение, защото не е решение на истинските въпроси на транспорта.
 

Не за втори, а за четвърти път Симеон Дянков върши тази работа, защото очевидно е куражлия да сменя министри, каза съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Иван Костов от парламентарната трибуна при обсъждането на персоналните промени в правителството.

Той изтъкна, че за много кратко време „сините” са установили истинската причина за смяната на транспортния министър - невъзможността да бъдат осъществени реформите в БДЖ. Имаше споразумение със Световната банка, голям заем срещу реформи, охарчване на участието на правителството за покриване на загубите на железниците и сега ще следва отказ на Световната банка да отпусне средствата и проблемът ще стане неудържим”, посочи Костов.

По думите му, тежкото положение на БДЖ е заради кризата, която не е преодоляна с антикризисни мерки, защото пътническите превози са сведени до минимум, както и техните състави.

Товарните превози продължават да намаляват, а железниците губят товари постоянно. Продължава да пада средната скорост на движението на влаковете. Правителството се хвърля да строи магистрали, а те доунищожават железниците. Това е пълна каша в управлението и показва пълна немощ да се преодолее проблемът на БДЖ, каза Иван Костов.

Може ли това да го реши Московски? Може ли? Кой го причинява това състояние, кой не може да се противопостави на кризата, попита риторично той. Според него, колкото и да е енергичен Московски, колкото и да знае, как ще задвижи всичко, как ще напълни влаковете, как ще решите тези проблеми. ”, каза още Иван Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4906 |19.05.2011 Дянков уволни министър . 0| 17393 |14.05.2011 Ив. Костов: Факти и числа доказват новата тройна коалиция – ГЕРБ, ДПС и "Атака" . 116| 5511 |04.05.2011 Костов: Борисов е изборният шанс на ГЕРБ . 181| 9819 |30.04.2011 Ив. Костов: Русия рекетира и заплашва националната сигурност на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads