Реклама / Ads
181| 9819 |30.04.2011 НОВИНИ

Ив. Костов: Русия рекетира и заплашва националната сигурност на България

.
Иван Костов Източник: Булфото
Докато правосъдната система като цяло не проработи както трябва, България няма да бъде приета в Шенген. Ако Полша направи подвиг по време на своето председателство в подкрепата си за нас, може да влезем."Недопустимо използване на рекет и заплаха за националната ни сигурност" е новата информация в сайта "Уикилийкс" за разговор между руския премиер Владимир Путин и премиера Бойко
 

До края на годината България няма да влезе в Шенген, каза днес във Варна лидерът на ДСБ Иван Костов.

Той посочи, че правителството полага усилия в тази посока, но по думите му има едно огромно слабо звено, което е пречката за приемането на страната ни – това са МВР, прокуратурата и съдът.

Според Костов докато правосъдната система като цяло не проработи както трябва, България няма да бъде приета в Шенген, информира БТА.

Другият вариант е Полша да направи подвиг по време на своето председателство в подкрепата си за нас и така да влезем, без правосъдната ни система да е реформирана, коментира лидерът на ДСБ.

За предстоящите вътрешни избори, на които Синята коалиция трябва да избере своята номинация за президент, Костов посочи, че не е изключено кандидатите да бъдат повече от двама.

Ако някой може да спечели срещу ГЕРБ на изборите, това е синият кандидат, заяви той. Според него десницата може да се върне на власт, но само ако има консолидация.

Лидерът на ДСБ Иван Костов нарече "недопустимо използване на рекет и заплаха за националната ни сигурност" новата информация в сайта "Уикилийкс" за разговор между руския премиер Владимир Путин и премиера Бойко Борисов. В тази информация се цитират документи от американското посолство в София, спроед които през есента на 2009-та година България е била заплашена от спиране на газовите доставки, ако не придвижи напред енергийните проекти с руско участие, предаде БНР.

Според Иван Костов, президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Броисов е трябвало още тогава да свикат Консултативния съвет за национална сигурност: "Това като го добавим към обстоятелството, че руската страна спря подаването на газ за България в една студена зима и нанесе първите щети преди кризата още, ние влязохме в криза още преди кризата да се разрази, преди всичко, защото около 14 дена икономиката беше спряла. Това добавено към рекета показва, че Русия създава постоянна заплаха за националната сигурност на страната. Моят най-сериозен упрек е към хората, които отговарят за националната сигурност, в частност към президента и министър-председателя, че тези въпроси не са поставени и не са обсъдени много широко."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5152 |29.04.2011 Глоба от 119 млн. лева заплашва Ковачки . 98| 6608 |21.04.2011 Ив. Костов: Крият сигнал за конфликт на интереси на Цветанов . 45| 5888 |13.04.2011 Ив. Костов: В България защитават интересите на Путин . 4| 5661 |11.04.2011 5 болници рекетират пациенти за "избор на екип"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads