Реклама / Ads
263| 10507 |08.03.2012 НОВИНИ

Костов: Има нови данни по случая "Мирослава"

.
Иван Костов
Много сме напред в изясняване на обстоятелствата, но искаме всичко да бъде завършено, за да придобие сериозен вид, увери лидерът на ДСБ. Алтернативната комисия иска срещи с премиера и с вътрешния министър.
 

Има нови факти за незаконни действия на МВР по случая за отвличането и убийството на Мирослава от Перник и смъртта на Стойчо Стоев, съобщава БНР. За тяхното изясняване алтернативната комисия, съставена от депутати от Синята коалиция, БСП, ДПС, "Атака" и независимият Георги Терзийски, иска среща поотделно с премиера Бойко Борисов и с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, в присъствието на главния секретар на МВР и директора на ГДБОП, обяви Иван Костов. Той каза още :Съдържат свидетелства за незаконни действия на органите на Министерство на вътрешните работи, които ние искаме да конкретизираме, да уточним, да посочим точно за какво става въпрос. Искаме да изясним противоречията, които съществуват в дадените обяснения, в изяснените обстоятелства и така нататък. Много неща, за които не искам да навлизам сега в подробности, ние сме народни представители, не би трябвало да ни се отказва такава среща, не би трябвало да ни се отказва информация, имаме права по конституция, ако не отговори тогава ще действаме с други средства. Ние вчера имахме среща с главния прокурор и с наблюдаващия прокурор по тези два смъртни случая. Много сме напред в изясняване на обстоятелствата, но искаме всичко да бъде завършено, за да придобие сериозен вид.

Председателят на временната анкетна комисия за разследване на случаи с полицейско насилие Красимир Ципов настоя да се запознае с протоколите от заседанията на алтернативната комисия. И каза: Иначе ще смятаме, че те са просто Ганкиното кафене по дядо Вазов. Интересно ми е какви протоколи водят. Нека се запознаят всички народни представители с протоколите от техните заседания. Това са група депутати, които желаят да се изявяват като следователи, като прокурори и като трибунал, съобщава националното радио.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 6456 |04.03.2012 Ясновидка: За донорство разфасоват деца като пържоли . 125| 6607 |02.03.2012 Ив. Костов: Трябва да се влезе във война! . 57| 6420 |23.02.2012 Костов: Крият нарушения по случая" Мирослава" и ще ги докажем . 30| 5693 |20.02.2012 Над 17 млн отишли за заплати на Първановите чиновници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads