Реклама / Ads
155| 6811 |25.04.2012 НОВИНИ

Ив. Костов остава генерал без армия?

.
шефове и редови членове масово напускат ДСБ
Четирима председатели и тринайсет членове на районни ръководства на ДСБ-София напускат партията. Духът и енергията на свободомислещите в ДСБ били употребени за оцеляването на тесен кръг хора в партията.
 

Членове на районните ръководства на ДСБ в София обявяват днес решението си за прекратяване на членството си в партията, пишат самите те в  декларация до медиите: Напускаме с огорчение, защото каузата, на която отдадохме времето, енергията и мечтите си, се превърна в инструмент за политическо оцеляване, се посочва в декларацията.

 

Причините за тежкото решение били много, сред тях:

- пълна липса на активна политическа и обществена дейност на местните структури на ДСБ;
- неучастие в местни инициативи, което да легитимира партията сред избирателите, превръщането им в инкасатори на членски внос и логичният резултат - рязкото спадане на броя на членовете и симпатизантите;
- затваряне на ръководните структури в себе си и липсата на контакт и санкция от редовите членове;
- отказ от демократично зачитане на правото на отделни членове за собствен избор за участие или неучастие в определени партийни структури и при упражняване на такова - тяхното охулване и сатанизиране;
- отказ да се търсят и отстраняват причините за неблагополучията в ДСБ и усилията проблемите да бъдат единствено замазвани и омаловажавани.

 

Цялата тази нездрава атмосфера доведе софийската организация на ДСБ до катастрофално състояние, при което духът и енергията на свободомислещите в ДСБ бяха употребени за оцеляването на тесен кръг хора в партията. Нещо повече, ръководството на партията проспа предложенията за дебат върху състоянието й и предпочете да нападне и обругае тези, които го направиха,пишат недоволните.

 

Четирима председатели и тринайсет членове на районни ръководства на ДСБ-София напускат партията. Декларацията е подписана от председателите на районите "Кремиковци", "Лозенец", "Възраждане" и "Студентски".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 7094 |25.04.2012 Ив. Костов: Шоуто измести политиката . 120| 7405 |23.04.2012 Иван Костов: Вотът срещу кабинета е безмислен . 22| 10392 |20.04.2012 Генерал Кирчо Киров отива на прокурор . 87| 8237 |09.04.2012 Още млади напускат ДСБ и Иван Костов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads