Реклама / Ads
275| 12606 |21.05.2012 НОВИНИ

Костов: С Първанов сме от различни породи

.
Иван Костов
Няма как да обясня поведението на Първанов на конгреса при положение, че винаги съм бил срещу него. Няма как да отговоря на такъв човек - това е чужда природа, това са хора от друго тесто. Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира детайл от конгреса на БСП, който приключи вчера.
 

 

А на въпрос дали и на него му мирише на избори, той отговори: "И да съм усетил това, нямаше да го превръщам в публично говорене. Това са взаимни провокации на дребно, пилене на нерви, задявки, които не са същественото в политиката, макар и да изглеждат атрактивни. Този въпрос се поставя, за да се скрие отговорността, защото никой не смее да каже истинските радикални идеи в политиката, смята той.

 

Според Костов, това, което има политическо значение след конгреса на червената партия е опитът на БСП да окупира позицията срещу плоския данък, като се представи за противник на нещо, което сама направи, продължи Костов с коментар за конгреса им. Това е, може би, най-същественото политическо послание, което има значение за страната, смята той.

 

Той припомни, че ДСБ е била против плоския данък. Иначе нямаше изненада на конгреса на БСП. Предварително се знаеше, че няма да има сблъсък между Станишев и Първанов, отбеляза Костов.

 

Национално съвещание на ДСБ на 3 юни т.г. ще представи позиции по вътрешнополитически въпроси, по основните направления на политиките в държавата и с идея "на 30-ти юни на Националното събрание да сме намерили необходимите решения, каза още синият лидер.

 

Той подчерта, че за партията му сега най-важна е подготовката за следващите избори – форматът, с който ще се яви, е важен, но не е съществен въпрос, посочи Костов и добави: Важно е как отиваме на изборите, с какви послание и чак след това - всичко останало, добави Костов. Сега се радваме на един допълнителен дух, който идва от чувството на облекчение и това ни кара да търсим своята истинска програма и послания.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 8756 |20.05.2012 Първанов се оттегли от битката със Станишев . 66| 7447 |19.05.2012 Първанов към Станишев: Вие запушвате партията, другарю председател . 128| 16608 |16.05.2012 Иван Костов: Не съм камъкът, който обръща колата . 30| 7730 |16.05.2012 Кирил Добрев скочи с бутонките на Станишев, Първанов бил спасител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads