Реклама / Ads
5| 4270 |08.09.2015 НОВИНИ

Ковачев: Незабавни действия, а не геополитически игри за спиране на бежанския поток

.
Андрей Ковачев
На откриването на първото след лятната ваканция пленарно заседание на Европейския парламент в Страсбург, българският евродепутат Андрей Ковачев направи изказване във връзка с огромното предизвикателство пред Европа вследствие на мигрантската криза.
 


Евродепутатът, член на Председателството на Европейския парламент, определи като срамно  и позорно, че международната общност" търпя твърде дълго т. нар. "Ислямска държава", да се разрасне като "тумор с метастази", довело до невиждана миграционна вълна към европейските граници. Варварите, причиняващи тази трагедия, са загубили правото си да бъдат част от човешката общност."

Не е време за геополитически игри и пропаганда с взаимни обвинения между Русия и САЩ, а за конкретни мерки за спиране бежанския поток към европейските граници; т. нар.  "цивилизован свят" остави хората в Сирия и околните страни между чумата и холерата, между режима на Асад и "Ислямска държава". И сега в Европа се опитваме да се справим със симптомите - милионите бежанци. Ние се люшкаме между европейската солидарност и хуманизъм от една страна и националния егоизъм и страх за социалния мир и сигурност, от друга.

А. Ковачев изтъкна нуждата от незабавни координирани действия за възстановяване на държавността и сигурността в Сирия, което ще даде надежда на сирийските и други засегнати граждани за нормален живот по техните  родни места и спиране на бежанския поток. "Призовавам за незабавни действия на ЕС, Русия, САЩ, Иран, но и арабските и ислямските страни. Особено Русия и Иран, са призвани да въздействат върху режима на Асад, в посока за реализирането на една по-справедлива и сигурна, приета от всички, държавност в Сирия. Всяко отлагане на категорични мерки за омиротворяване на Близкия изток и Северна Африка, води до хиляди нови мигранти към нашите морски и сухоземни граници. Времето за приказки мина! Ако има "цивилизован свят", той трябва да действа сега!", завърши евродепутатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4992 |29.08.2015 А. Ковачев: Европа, САЩ, Русия, Китай закъсняха с мерките за бежанците . 14| 5085 |10.04.2015 Ковачев: Състоянието на населения с българи регион в Сърбия е много тежко . 2| 4908 |30.09.2014 Ковачев: Страните, желаещи евроинтеграция, да скъсат с кадрите и обвързаностите с eкс комунистическите режими . 5| 4694 |25.09.2014 А. Ковачев: ЕС, САЩ, Русия, Китай и арабските държави да са партньори срещу екстремизма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads