Реклама / Ads
0| 4472 |11.04.2022 НОВИНИ

Кремъл крие в лудница шамана Габишев, който иска да свали „демона Путин“

.
Александър Габишев
Известният в цяла Русия и много други държави шаман Александър Габишев е преместен тайно от новосибирската психиатрична болница в болница в Усурийск, съобщи в понеделник неговият адвокат Алексей Прянишников. „Габишев е в болница в Усурийск от събота“, написа Прянишников в социалните мрежи.
 

Той отбеляза, че това е направено, за да се осуети участието на Габишев в заседанието на касационния съд на 12 април, което трябва да разгледа жалба за принудителното му затваряне в психиатрия. През март 2019 г. Габишев тръгна на 8000-километров поход пеша от Якутия до Москва, за да „изгони Путин“ и „да възстанови демокрацията“. „Кампанията” трябваше да продължи две години. През есента на 2019 г. срещу Габишев беше образувано наказателно дело за публични призиви за оставка на Путин, наречени от прокуратурата „екстремистка дейност“ и той беше задържан. По нареждане на обвинението бърза експертиза „доказа“, че Габишев има психично заболяване. На 12 май 2020 г. той бе настанен принудително в Якутския психоневрологичен диспансер. Там остава до 22 юли същата година. Тогава Габишев обяви нов "поход към Москва", който трябваше да започне през март 2021 г. През юли 2021 г. Якутският градски съд постанови да изпрати Габишев на принудително лечение. Доскоро Габишев беше в Новосибирската психиатрична болница под специален надзор, съобщава агенция Интерфакс.
Международни организации за защита правата на човека още преди две години обявяват Габишев за политически затворник, който е въдворен в психиатрия по неясни обвинения и съмнителна експертиза.

 

Габишев е отдавнашен опонент на упрвлението на Путин. Историк по образование, шаманът прави сравнение за властта на Кремъл с тази по времето на Сталин.
По време на неговия поход към Москва много хора го съпровождат, разговарят с него и това очевидно е вбесило Кремъл, откъдето решават да се избавят от популярния не само в Якутия Габишев. Един от видеоклиповете с негови предсказвания, как Путин ще бъде изгонен от народа, за един ден събира над милион посещения. Във видеото  шаманът изразява идеите си за демокрацията и тежкото положение на обикновените хора по следния начин: "Демокрацията трябва да бъде без страх. Сега хората се страхуват да говорят, страхуват се, че ще ги уволнят, ще ги лишат от заплатите. Държавната ни власт е безгранична, демонична. Хората са вкарани в изкуствена депресия".

Шаманът опонент на президента Путин многократно е предсказвал, че сегашният режив в Москва е антинароден и ако Путин не подаде оставка, народът в един момент ще го свали и ще го съди. Много хора вярват на Габишев и това го прави опасен за Кремъл, затова е въдворен принудително в психиатрия. Властта смята, че като го обяви за луд, влиянието му рязко ще спадне.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5040 |07.04.2022 Кремъл призна: Русия е претърпяла значителни загуби в Украйна . 0| 8653 |07.04.2022 „Анонимните“ обявиха кибервойна на Путин. Хакнаха камерите за видеонаблюдение в Кремъл /видео/ . 0| 3650 |07.04.2022 Кремъл недоумява защо САЩ подлагат щерките на Путин на санкции . 0| 3329 |06.04.2022 Не искаме отстраняването на Зеленски и окупацията на Украйна, твърдят от Кремъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads