Реклама / Ads
0| 2875 |13.09.2022 НОВИНИ

Криминалист: Протекциите над Семерджиев са били на по-високо ниво, служителите на МВР опират пешкира

.
Иван Савов Източник: стопкадър, Нова телевизия
Протекциите над Георги Семерджиев са били на по-високо ниво в йерархията на МВР. Това смята криминалистът Иван Савов.
 

Припомняме, че проверка на МВР установи, че мъжът, който преди месеци уби две жени на тротоар в столицата, е бил пазен от десетки полицаи. По случая ще има и дисциплинарни уволнения на служители от системата.

 

Според Савов това е много голямо петно върху системата на МВР и върху полицията в частност. По думите му обаче това е само върхът на айсберга и най-лесното, което е можело да се констатира. „Да кажем, че полицаите са виновни. Не ги оправдавам в никакъв случай, но според мен наистина тук е имало протекции от по-високо“, твърди експертът в сферата на сигурността.

 

„Това, което се знае в средите в София за този човек е, че той дълго време е пласирал наркотици и то не на дребно, а на едро за Таки. По тази линия най-вероятно е разработван и е давал информация на службите. Много е вероятно точно по тази линия да му е правена и тази пелена върху него, за да може да си позволява тези своеволия. Малко е лицемерно да оберат пешкира хората, които са били на най-ниско ниво“, каза още криминалистът в ефира на Нова телевизия. Той бе категоричен, че няма как да бъде пуснат нарушител само с административно наказание, без ръководен служител да го разреши.

 

Иван Савов каза още, че военният прокурор, за който стана ясно, че веднага след злополучната катастрофа на бул. „Черни връх“ е бил на мястото на инцидента, се е опитал да укрие нещо. По думите му вероятно става въпрос за мобилен телефон или друга улика, която би могла да свърже Георги Семерджиев с определени лица.

 

Той е категоричен, че по време на огледа на местопроизшествието е нарушен процесуалният ред. Преди криминалистите там са били въпросният военен прокурор, а по-късно и Симона Радева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3192 |13.09.2022 Началник на сектор и началник на група в столичната „Пътна полиция“ помагали на Георги Семерджиев . 0| 2878 |13.09.2022 Богдан Милчев: МВР симулира труд, няма никакво обучение, покриха Семерджиев . 0| 3507 |12.09.2022 Полицейският чадър над Семерджиев: Трима шефове в МВР и още 37 униформени . 0| 3404 |09.09.2022 40 служители на МВР помагали на Семерджиев, твърди главсекът на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads