Реклама / Ads
1| 4547 |06.12.2019 НОВИНИ

Кристиан Кръстев се уреди с нов пост, става заместник на Фандъкова

.
Кристиан Кръстев
Бившият министър на транспорта в служебното правителство на Марин Райков - Кристиан Кръстев се уреди с нов пост. Той ще отговаря за градския транспорт и управлението на трафика в Столичната община. Той влиза в екипа на кмета Йорданка Фандъкова като неин заместник, съобщи тя в петък.
 

Първите задачи на Кръстев ще са пускането на довеждащия транспорт в кварталите, актуализация на разписанията на градския транспорт и програма за изграждане на спирки.

Преди да стане министър в служебния кабинет Кръстев беше заместник на транспортния министър Ивайло Московски в първия кабинет на Бойко Борисов. В последните години името му влезе в медиите с решението му да стане иподякон - най-ниската степен в църковната йерархия.

 

Сред заместник-кметовете ще има още две нови имена. Едното от тях вече беше съобщено - настоящият шеф на Столичната агенция за приватизация и инвестиции Владимир Данаилов ще отговаря дигитализацията, иновациите и икономическото развитие. Задачите му включват разработване на още електронни услуги на общината, подобряване на обслужването на гражданите и привличане на инвестиции в града.

Другата седмица трябва да бъде обявено името и на зам.-кмета, който ще отговаря за общественото строителство - изграждането на транспортна инфраструктура, обществени сгради и ВиК мрежи. Фандъкова поясни само, че за това ще отговаря "инженер с доказан опит". Създаването на това направление Фандъкова анонсира още по време на предизборната кампания, а мотивът за създаването му е въвеждането на "контрол и ред в строителството". В направлението ще има дирекция за планиране, проучване и възлагане на изграждането на всички публични обекти. Тя ще отговаря и за предварителното представяне на проектите. Липсата на такова представяне беше посочена като една от причините за негативната обществена реакция при ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

 

На пряко подчинение на кмета, отговарящ за строителството, ще е и общинското дружество "Софпроект".

С промените, обявени от Фандъкова, местата за зам.-кметове се увеличават с едно и от 8 стават 9. Досегашните заместнници остават в екипа ѝ. Някои от тях ще са с променени ресори, а изискванията към работата им се променяли, обясни тя.

За финансите и здравеопазването ще продължи да отговаря Дончо Барбалов. Той вече ще отговаря и за обществените поръчки и публичната собственост, които към момента са в направлението "Законност, координация и контрол", което се ръководи от зам.-кмета Ралица Стоянова.

Ирина Савина, която досега отговаряше за строителството (без транспортното), вече ще отговаря за "Европейски политики, международна дейност и туризъм".

Тодор Чобанов остава зам.-кмет по култура и образование. Вече няма да отговаря за туризма, който преминава към Савина.

Йоана Христова ще продължи да ръководи дейностите, свързани с екологията, Ралица Стоянова запазва направление "Законност, координация и контрол", Албена Атанасова - направлението "Социални дейности и интеграция на хората с увреждания".

Към направлението "Архитектура и градоустройство" на главния архитект Здравко Здравков вече минава и дирекцията за отчуждаване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4163 |04.12.2019 Кристиан Вигенин: ОССЕ препоръча да се отмени изцяло решението за намаление размера на партийните субсидии . 22| 7410 |30.11.2019 Иван Кръстев: Застаряващото население и страхът от бъдещето родиха носталгия по миналото . 4| 4133 |16.10.2019 Марковски: Полфрийман трябваше да е в Бусманци, докато се уреди статутът му . 0| 3996 |10.10.2019 Кристиан Вигенин: БСП подкрепя декларацията на НС за Северна Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads