Реклама / Ads
0| 3626 |25.06.2022 НОВИНИ

Крум Зарков: БСП е в лоша кондиция. Ако се яви на избори, ръководена от Нинова, ще катастрофира

.
Крум Зарков
БСП е в лоша кондиция. Времето за действия изтича, изборите чукат на вратата. Ако БСП се яви на избори, ръководена от Корнелия Нинова, то катастрофата е неизбежна. Това каза по БТВ депутатът от БСП Крум Зарков.
 

БСП трябва да се консолидира. Бързо трябва да се насрочи конгрес и той да избере временно ръководство, което да преведе партията през новия изборен период. И да се проведе този важен дебат за БСП - каква е днес и накъде искаме да върви утре. 


Относно дебата за РСМ, той уточни: “Това бе важен етап от дългите дискусии между Македония и ЕС и България от друга. СТраната ни препотвърди условията си. Не е достатъчно, защото топката, която отиде в полето на Европа, няма бързо да се върне при нас. 


Веднага се поляризира мнението от победа до предатели. Слави Трифонов връща рестото, което му бяха направили при предишни гласувания. Когато няма мнозинство, то на всяко гласуване се появява такива коалиции. 

не съм бил част от коалиционните съвети. Направи ми впечатление на коментар на Първан Симеонов- в крайна сметка тази позиция на България с разнопосочни сигнали, в крайна сметка проработи. 

 

Опозицията работеше да падне правителството. За великите руски връзки - страхувам се, че теорията на конспирацията не е добър съветник. 


Коалицията се отдели от причината, поради която се събра - да се направи България правова държава. Тази точка остана след другите. Тази причина и някои кадрови неудачи доведоха до падане на правителство - изтекли мандати, за които не започна процедура, гуверньор на БНБ и т. н. Дълбоката причина бе бърза загуба на доверие между лидерите в коалицията. 

Минусите за БСП ще са големи и това се дължи на факта, че партията отказва да види истинските причини за своята загуба. те не могат да се изгладят, като влезем във властта. Няма случай, когато една партия да влезе като младши партньор и да излезе печеливша. БСП не е създадена преди 131 години и няма роля на подпирачка. Тя трябва да намери ролята си на голяма, лява, прогресивна партия - или управлявайки страната, или да е в опозиция.

 

ПП ще търсят депутати в тази мандатна процедура. Роенето на парламентарни групи не е симптом за добро.  Струва ми се, че не може да има устойчиво управление, ако то се базира на няколко човека, променили позицията си.

 

Сега всичко започва отначало, включително преговорите. БСП не може да си позволи да изглежда като готова на всичко партия, само и само да е във властта. БСП трябва да постави това, което й е най-важното- едно следващо правителство и мнозинство да постави въпроса за данъчната система и преразпределение на благата”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2857 |23.06.2022 Крум Зарков: БСП да свика колективните си органи заради вероятните избори . 0| 3050 |16.06.2022 Крум Зарков: Първи си отиват достойните . 0| 3580 |12.06.2022 Крум Зарков: Не Бойко Рашков, а и инспектор Катани няма да помогне без реформи в КПКОНПИ . 0| 4088 |10.06.2022 Зарков: Петков и Нинова говорят за правителство на малцинството, а такова животно няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads