Реклама / Ads
10| 3482 |02.12.2021 НОВИНИ

Крум Зарков: БСП не трябва да мисли за министри, а какво ще допринесе в коалицията

.
Крум Зарков
Намираме се в много деликатен момент и не искам да създавам напрежение в преговорите. Това е ключов момент и преговорните групи трябва да си свършат работата. Едва тогава ще можем да говорим. Аз не искам да коментирам колко министри трябва да има БСП, а какво може БСП да допринесе в тази коалиция. Това заяви членът на Националния съвет на БСП и кандидат за лидер на партията Крум Зарков , който коментира преговорите за формиране на редовен коалиционен кабинет.
 

Ние сме лява партия и трябва да осигурим социалната политика в тази коалиция. Това ще се случи във времето. Всичко зависи от резултатите на евентуалната бъдеща власт. БСП няма право да мисли само и единствено за себе си. Ние трябва да допринесем за премахването на модела ГЕРБ-ДПС и за социалното в едно евентуално бъдещо правителство", каза още той пред БНТ.


Аз бях част от една от групите за преговори - в сектор "правосъдие". Ние сме партии и имаме органи, които трябва да се произнесат по проведениети преговори, които продължават и в момента. Аз не мога да потвърдя нито за структурата на кабинета, нито за персоналните назначения, защото в БСП не сме събирали да обсъждаме тези теми. Надявам се в най-скоро да се свика Национален съвет на партията и да взмем решение, обясни Зарков.


Участието ни във властта няма как изведнъж да превърне БСП в автентичната лява партия, от която България има нужда. Също така няма как да реши натрупаните през годините проблеми, както и връзката ни с младите хора. Ясно е, че БСП има проблеми. Аз не сикам в БСП да се задава въпроса - ти чий си. Аз съм кандидат на собствената си партия. Аз съм ничий. Този въпрос трябва да престане да се задава на младите в БСП. Искам с мен да са хората, които наистина вярват, че можем да направим повече. Трябва да спрем този кръговрат на престрелки в партията. Трябва да станем другари. Трябва да спрем да се замерваме с компромати и да определим новите си истински приоритети - да бъдем заедно, да бъдем леви и да бъдем сред хората. Излизам на това съзтезание и не се притеснявам, че ще падна жертва на поредните компромати и поредната апартна игра. Ще се съобразя с резултатите на Конгреса. Призовавам още колеги да се кандидатират и няма да вляза в конфликт с тито един от тях. Трябва да съединяваме, а не да разделяме. Призовавам ръководството на партията да свика Националния съвет и да спре с игрите. В БСП имаме нужда от сериозен идеен дебат. Аз винаги съм бил от хората, които са били твърдо против създаването на напрежение. Нямам представа как се получи напрежението по оста Нинова-Радев, но мисля, че президентът не е дал и капка повод за това напрежение, коментира Зарков дрязгите в БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 13072 |02.12.2021 Илия Златанов пред Фрог: СДВР е генералният щаб на Мето Илиянски. Трябва да се смачкат змии като Каскетурата . 26| 3828 |02.12.2021 Най-вероятно всяка година ще трябва да се ваксинираме срещу COVID . 13| 3277 |02.12.2021 Най-късно от вторник всички ученици трябва да са в клас, настоява министър Денков . 8| 4016 |01.12.2021 Д-р Симидчиев: Трябва ни здравеопазване, а не болнолечение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads