Реклама / Ads
19| 4056 |04.08.2021 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Националният съвет реши да продължим разговорите с ИТН и политическата декларация да служи за основа за подкрепа

.
Националният съвет на БСП реши следното: одобри свършеното дотук от преговорния екип. Оцени, че сме изпълнили мандата, който ни е бил даден - да преговаряме по политики и да постигнем съгласие. Националният съвет се запозна и с политическата декларация, която “Има такъв народ” предложиха днес - очевидно като проект на документ, около който да търсим обединение. Но Националният съвет намира, че в тази политическа декларация не са отразени достатъчно нашите предложения.
 

Има най-важните: като преизчисляване на пенсии, помощ на младите семейства, но има неща, на които държим и не са отразени, както има такива, по които не сме разговаряли и не сме постигали съгласие. 

 

Ще продължим разговорите с “Има такъв народ” по тази политическа декларация. Тя да бъде основата за един писмен документ, на който ние държим - той да гарантира, че нашите предложения ще бъдат изпълнени и ще ги има черно на бяло. Но да продължим разговорите с тях по тази декларация, да обсъдим възможни допълнения и корекции от наша страна и на един следващ етап да се произнесем окончателно. 

Продължаваме разговорите с ИТН за уточняване по политики. Оставаме на позиция, че нямаме предложения по министри. Принципно и последователно следваме това, което сме казали от първия ден. Но държим в този документ по-коректно да бъдат нанесени резултатите от нашите преговори.

 

Отново ще търсим разговори с “Демократична България” и “Изправи се, БГ! Ние идваме!”. Ако въпреки всичките ни усилия не се състави кабинет с първия мандат, няма да подкрепим втория на ГЕРБ. Изпълнителното бюро предложихме и Националният съвет реши, ако третия мандат дойде при нас, да предложим служебния кабинет да бъде одобрен за редовен такъв от парламента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 2896 |04.08.2021 Нинова: БСП ще продължи разговорите с ИТН по политическата декларация . 15| 3371 |03.08.2021 Корнелия Нинова: Утре свикваме Национален съвет, за да решим за кабинет на ИТН . 12| 3451 |03.08.2021 Червено войнство начело с Корнелия Нинова на среща с ИТН . 5| 3704 |31.07.2021 Корнелия Нинова: Ще искаме гаранции от кандидат-премиера на ИТН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads