Реклама / Ads
1| 3085 |02.02.2022 НОВИНИ

Крум Зарков: Оставката на Цацаров бе предизвестена, сега нямаме време за губене

.
Крум Зарков
„Предсрочното прекратяване на правомощията на председателя на КПКОНПИ е предизвестено още от неговото избиране. Така, както беше предизвестен провалът на органа, който от ГЕРБ създадохте. И за да не съм многословен, само ще ви припомня - под фанфарите на един мега-супер-хипер орган, който трябваше да задоволи натиска на международните институции поради видимото несправяне на България с един от най-големите й проблеми – корупцията по високите етажи на властта, мнозинството, което вие предствалявахте тогава, събра несъвместими механизми под една шапка.”
 

"Това съвпадна с изтичането на мандата на г-н Цацаров като главен прокурор и той намери пристан в този закон. Всичко това е скорошната ни история. Реалността е обаче, че това се измерва в много загубено време; в още доклади, в които се констатираше, че няма осъдителни присъди по високите етажи на властта; в още много дебати в различни институции в други страни по отношение на това колко корумпирана е страната ни. Това има отношение към факта, че никой не инвестира тук; към това, че никой не живее добре тук; има отношение към бедността и към всеки един проблем – включително към онези проблеми, които разтърсват обществото ни вечер и които някои се опитват да експлоатират тук сутрин. Това се случи. Тази оставка, сама по себе си, е предизвестен акт."

 

С тези думи коментира депутатът от БСП Крум Зарков оставката на председателя на КПКОНПИ.

 

По думите му задачата на управляващото мнозинство сега е изготвянето на наистина качествено законодателство и необходимостта от хора, които да го изпълнят със съдържание. „И за да не позволяваме на г-н Биков и негови колеги да менторстват, трябва да го направим бързо и качество. Нямаме време за губене, така че да преминаваме нататък", призова социалистът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5101 |02.02.2022 Парламентът освободи предсрочно Сотир Цацаров . 21| 3052 |02.02.2022 От ПП ”Възраждане” поискаха оставката на здравния министър Сербезова заради случая във Враца . 10| 3295 |02.02.2022 След жесток спор в пленарна зала ГЕРБ иска оставката на шефа на енергийната комисия . 3| 3012 |02.02.2022 Оставката на Цацаров на дневен ред в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads