Реклама / Ads
1| 2777 |18.06.2023 НОВИНИ

Културологът проф. Любомир Стайков: Политиците не си дават сметка за начина, по който функционират медиите

.
проф. Любомир Стайков, културолог Източник: Стопкадър: bTV
Повечето политици не си дават сметка за начина, по който функционират медиите. Не си дават сметка какво е прозрачност, какво е да бъдеш откровен, какво е да държиш на думата си, да не се отметнеш от нея след два дни. Доста често се срещат некомпетентни политици, които не умеят да боравят със социалните мрежи.
 

Това заяви пред bTV културологът проф. Любомир Стайков.

 

По думите му няма безгрешни политици, стига недостатъците им да не пречат за изпълнението на техните управленски задачи. Експертът изрази мнение, че родните управници са на двете крайности.

 

"От една страна са тези, които искат по някакъв начин да контролират имиджа си. Дават си сметка, че за целта са им нужни имиджмейкъри, пиари и комуникационни експерти. Много често обаче те се провалят в своите напъни, защото въпреки всичко не им достигат индивидуални качества. В другата крайност са политиците, които загърбват техниките на убеждаване и услугите на експертите. Те действат инстинктивно. В този случай печелят онези, които не се преструват на такива, каквито не са. Говорят на жаргон и не се държат помпозно“, отбеляза проф. Стайков.

 

Специалистът уточни, че е много лесно, да се създаде моментен имидж. За целта според него е необходима една ефективна медийна стратегия и сериозен бюджет.

 

„Само за няколко седмици дори най-неизвестното лице в България може да стане свръхпопулярно. Нещата обаче се променят, когато свършат парите и лъсне неговата духовна, професионална и политическа импотентност“, изтъкна той.

 

Проф. Стойков коментира и най-честите гафове на политиците през годините.

 

„Да започнем с изказа им. Най-често те са свързани с начина им на говорене, което е простимо. Но не бихме простили грешката на мисълта“, посочи културологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2734 |18.06.2023 Проф. Христо Хинков: Възнамерявам да направя някои кадрови промени в министерството, без да правя чистка . 2| 2876 |17.06.2023 Проф. Димитров: След подписване на Договора за добросъседство с РС Македония езикът на омразата се засили . 0| 2608 |17.06.2023 Проф. Кантарджиев препоръча след изчистване на наносите от наводненията, къщите да се дезинфекцират . 14| 2836 |17.06.2023 Проф. Марк Галеоти: Слабостите на Путин и системата му излизат наяве в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads