Реклама / Ads
13| 5417 |12.09.2015 НОВИНИ

Кунева: Антикорупционният закон касае 10 000 души - лошите

.
Меглена Кунева
Няма разколебаване в коалицията по въпроса за антикорупционния закон. Това каза във Велико Търново вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева, предаде Фокус. Тя заяви, че не се чувства „бламирана”, а по скоро силно подкрепена.
 
„Ясно е, че се правят в различна степен отстъпки. Някой биват наречени исторически компромис, но все пак има едно ниво, до което трябва да е ясно, че оттам нататък е минат санитарният минимум. Аз съм доволна, че този закон беше много твърдо подкрепен от РБ и от ГЕРБ. Това в крайна сметка е наистина управляващата коалиция, с всички отговорности, които произтичат от това”, заяви Кунева. По думите й, този закон трябва да е законът на Народното събрание. „Аз нямам нищо против да аплодирам техните усилия, да го направят още по-строг, още по-амбициозен, но те решиха иначе. Всъщност идеята им да се адресират бележките преди първото четене, означава да слеем първо и второ четене и да обезсилим парламента да бъде активен между първо и второ четене и депутатите да работят по този законопроект. Няма законопроект в моментна, който да е разпределен в четири парламентарни комисии. Това е наистина безпрецедентно. Тоест възможност за творческа работа има”, заяви Меглена Кунева.

По думите й, законопроектът за антикорупция е от изключително значение за България. „Начинът да направим държавата равна на средноевропейска държава, е като е ясно, че добрите печелят, а лошите биват държани встрани. Това е много сериозно предупреждение към всеки, който има достъп до власт. Било то политическа, било то финансова, било то да знае, че ако работи в чувствителни сфери като здравеопазване, като образование, че ще е обект на този закон. Този закон не е за вас, не е за вашите съседи. Този закон е за 10 000 души в държавата, но много важни 10 000 души. Така че ако се говори за анонимни сигнали или как сме щели да си пребием съседите, това е лъжа”, посочи Меглена Кунева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4373 |11.09.2015 Петър Славов призна: Трябва още работа по закона на Кунева . 4| 4349 |10.09.2015 Борисов: Законът "Москов" стабилизира кабинета . 6| 4402 |10.09.2015 Кунева: Влизането ни в Шенген е част от решението на бежанския проблем . 0| 4324 |09.09.2015 Порязаха фирма за бързи кредити заради незаконни лихви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads