Реклама / Ads
7| 4845 |03.12.2008 НОВИНИ

Ст. Кушлев: Бил съм под натиск и на народни представители

.
Комисията за незаконно придобито имущество продължава работата си и по имотите на Косьо Самоковеца и на Александър Томов, съобщи депутатът Кушлев.
 

Бил съм под натиск дори и на народни представители от различни партии. Това каза за предаването на бТВ “Тази сутрин” председателят на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност проф. Стоян Кушлев. Той поясни: Депутати са ми казвали: "Остави този имот и хотел, който се продаде". Обаче ние сме длъжни да защитаваме интересите на държавата. Аз никога не съм се повлиял и съм държал на принципа Комисията да бъде абсолютно обективна и да не се ръководи от никакви политически съображения.
Проф. Кушлев заяви, че комисията неотклонно продължава работата си по имотите на Самоковеца, Александър Томов, както и по тези на известни за обществото лица, но отказа да посочи имената им. По думите му производства се огласяват едва, когато се наложат обезпечителни мерки и се впише в публичния регистър, че конкретните имоти са отнети в полза на държавата.

Той обясни, че се проучват подробно и сделките за продажбата на имущесктвото на Самоковеца от съпругата му Ангелина.

"Недействителни са предишните сделки, не сделката между "Феста холдинг" и Ангелина, а предишните сделки, които са направени, защото те са продали на самите себе си. Тези сделки са предприети с оглед да бъде измамена държавата, т.е. да бъде ощетена, те са недействителни. Когато първите сделки са отменени, недействителни след това са всички останали сделки, които са станали", поясни проф. Кушлев.

Всички доказателства са събрани в чужбина. Информационните масиви в България не съдържат почти нищо за престъпната дейност на Косьо Самоковеца, отбеляза Стоян Кушлев. "Той е изнесъл милиони. Излизал е от България с куфари с пари, които е внесъл в Германия, кеш в банките. Но там щом внесеш кеш такава сума моментално попадаш под наблюдение", поясни още проф. Кушлев.
Има образувано дело за укриване на данъци в големи размери, защото тези пари са изнесени навън без да се плати данък – това е първото престъпление, в което са обвинени Самоковеца и Ангелина и второто – в пране на пари, да се изперат чрез заличаване на едни фирми или прехвърляне в други, добави Кушлев.

 

"Има солидни суми в банки в европейски държави, които са на името на Ангелина Димитрова, които също ще бъдат запорирани, вече по линията на международната правна помощ. Ние сме поискали това и тя не може да напуска България", съобщи още Стоян Кушлев. 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7431 |01.04.2008 НАТО ще натиска Станишев за хеликоптери . 12| 5521 |06.02.2008 Борисов зове за уличен натиск срещу правителството . 5| 4965 |21.11.2007 Натискали Кушлев - засягал хора на Костов и Дончева . 1| 6409 |18.09.2007 Натискат ни за сапьори в Афганистан и Ирак и за още войници в Босна и Херцеговина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads