Реклама / Ads
0| 7496 |15.06.2022 НОВИНИ

Най-търсеният човек в държавата проф. Моллов: Пари на шефа на БАБХ проф. Даскалов не съм носил и предлагал

.
Пламен Моллов
”Аз разбирам интереса по темата с подкупа и искам да кажа всичко по казуса, но вече има досъдебно производство и специализираните органи ще решат вярно или невярно е това твърдение. Водил съм разговор с проф. Христо Даскалов. Говорихме и за работата в агенцията. Не сме говрили за никаква фирма за фитосанитарен контрол. Обещал съм, че не трябва да нарушвам следствената тайна, но мога да кажа, че пари не съм носил и предлагал.
 

Не мога да кажа нищо повече, защото има досъдебно производство. То ще установи истината". Това каза проф. Пламен Моллов, чието име нашумя с изтеклия в медиите запис с опит за подкуп на председателя на БАБХ проф. Христо Даскалов заради частната фирмата на ГКПП "Капитан Андреево", която се грижи за фитосанитарния контрол.


Търпеливо изчаках няколко дни, за да видя докъде ще стигне тази кампания срещу мен. Бяха преминати всякакви граници. Аз съм учуден, че цялата държавна машина е впрегната срещу един нормален човек. Днес разговарях с шефа на антикорупционната комисия и му обясних защо вчера не можах да пррисъствам на заседанието. Казах също, че другата седмица, след понеделник, няма проблем да бъда изслушан от депутатите. Атаките срещу мен са, защото се позиционирах в новата партия на Стефан Янев, обясни той.

 

"Държавността никога не е изчезвала от ГКПП "Капитан андреево". Фитосанитарната лаборатория е просто един изпълнител. Сега развалихме една работеща система и няма с какво да я заменим. Числата за печалбата на тази фирма, които чух, нямат нищо общо с това, което аз си представям. Цените за фитосанитарния контрол се определят от държавата и тя явно не си е свършила работата. Нямам информация за фирми по границата, които да пълнят партийни касички. Всяко твърдение може да бъде вярно или невярно, но не сме ние хората, които решаваме това. Има си специализирани органи", завърши бившият депутат и председател на БАБХ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5547 |15.06.2022 Подоляк отвърна на Медведев: Педя човек с лакът комплекси! Украйна ще я има, къде ще бъдеш ти след 2 г.? . 0| 16859 |15.06.2022 Симпатизант на "Възраждане", човек срещу НАТО и ЕС или кой е авторът, паднал се на матурата за 7. клас? . 0| 6160 |15.06.2022 Радулов бил накаран да се оттегли от листите на ИТН, човек на Орлин Алексиев е в МРРБ . 0| 3123 |14.06.2022 Ексминистър: Частната лаборатория е избрана с конкурс, спекулация е, че държавата си е върнала контрола на границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads