Реклама / Ads
8| 4092 |06.12.2022 НОВИНИ

Пламен Абровски с разкритие: Христо Даскалов от ПП е вкарал частна лаборатория на всички граници

.
Пламен Абровски
ПП лъжат. Те казват - ние ще върнем държавата на границата, но в същото време са вкарали друга частна лаборатория на границата. На ПП им бе дадено да се грижиат за тази държава, но те не са направили нищо. Вярвам, че главния прокурор ще си свърши работата.
 

Това разкри пред БТВ Пламен Абровски - съветник на земеделския министър,  относно случващото се на “Капитан Андреево” и махането на Христо Вълчанов от поста шеф на БАБХ. 

 

Той допълни: “Не е важно защо бе сменен Христо Вълчанов. По-скоро въпросът е защо ден след като държавата удвои капацитета за вземане на проби и няколко дни преди решението за влизане на България в Шенген, ПП вдигат темата за границата отново? Защото според мен някой някъде е поел ангажимент, който не може да изпълни и някой някъде се притеснява. 


В друга телевизия зам.- министър показа чат с Христо Даскалов, в който той си признава, че агенцията не е имала капацитет да изследва пробите. Ето ви заповед на г-н Даскалов. С нея на 19 август проф. Даскалов определя частна лаборатория в гр. Варна да  прави проби на всички гранични пунктове за фъстъци. Нали щеше само държавата да се занимава с тази дейност? Нали така твърдеше Христо Даскалов? А с негова заповед се  дава на друга частна лаборатория  да извършва пробите на всички гранични пунктове. 


Знаете ли какво е да се направи акредитация за месец и половина? Една лаборатория се акредитира за 7 месеца. Даскалов и ПП имаха възможност за 8 месеца да акредитират лабораторията, но не го направиха.  

Министър Явор Гечев  каза, че Вълчанов “Не издържа на моя ритъм”. Българската лаборатория удвои своя капацитет на “Капитан Андреево”. ПП не направиха абсолютно нищо. 

 

Всеки човек има кредит на доверие. Директорът на БАБХ трябва да е експерт. Проф. Даскалов за 8 месеца не се справи, създаде брутален хаос на границата. Отстраняването на  Вълчанов започна преди 3 месеца. Тази агенция трябва да свърши нещо още по-добре. Отново се дава кредит на доверие. Не може да постъпваме с хората, както постъпваха ПП. Ако успеят да се справят с това забързано ежедневие - това е добре. Служебният кабинет не може да си позволи да си върши бавно работата. 


Онази лаборатория на Капитан Андреево не работи. Тя ще стои там, докато съдът каже. Защо ПП говорят за там? Те говорят, защото някъде са поели ангажименти. 

“Ние даваме една заповед на частна лаборатория за изследване на фъстъци” - това прави ПП. Проблемът е ПП, хаосът, който завари служебния кабинет, бе в следствие на техните действия и бездействия. Нека службите да проверят дали в тази агенция не е имало безстопанственост. Когато казваме, че се връща държавността, се дава на частна лаборатория във Варна да прави изследвания. Защо ПП не внесоха сигнала в прокуратурата, а само в ДАНС?

 

"Докато съм служебен министър няма как сегашният режим на границата да се промени. В момента работи  държавата в лицето на Агенцията по храните  - както по отношение на пробите, които се взимат н границата, така и по товаро-разтоварната дейност, така и по контрола, който се извършва в лаборатория", каза по НТВ земеделският министър Явор Гечев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5535 |05.12.2022 Предложеният за премиер проф. Габровски бил най-видният масон сред лекарите   . 6| 3143 |05.12.2022 Д. Атанасова: Габровски ще проведе срещи с всички партии в парламента . 2| 3024 |05.12.2022 Вицепрезидентът каза, че омразата ще бъде преборена с непримиримост. Тя е изненадана от номинацията на проф. Габровски . 8| 7450 |05.12.2022 ПП, БСП, ДБ и ”Възраждане” няма да подкрепят проф. Габровски за премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads