Реклама / Ads
15| 5894 |24.02.2011 НОВИНИ

Кутев се разплати с ГЕРБер заради диплома

.
Антон Кутев
Миналата седмица Антон Кутев обеща 100 лева, ако получи копие от дипломата на депутата от ГЕРБ Господин Господинов, днес документът бе раздаден на журналистите, а набеденият отправи настоятелно искане за извинение до края на седмицата. Няма защо да му се извинявам. Нека да ме съди, отвърна му червеният му колега.
 

След като удостовери образователния си ценз, Господинов поиска Кутев да депозира стоте лева в приюта за бездомници в Силистра, както е обещал.

Малко по-късно - Кутев извади 100 лева и ги подаде на журналист, който му осигури копието от дипломата. Дайте ги на Дома за възрастни хора в Силистра, отвърна му журналистът. Кутев обеща да даде и повече, но само след като провери легитимността на дипломата.

През копието не може да се разбере, трябва да се провери през Министерството на образованието, поясни червеният депутат.След като Господинов има диплома за бакалавър, ако приемем, че е легитимна, аз изцяло подкрепям неговата кандидатура за кмет на Силистра, взе решение Кутев. И разкри, че герберът определено се готвел за този пост. Цяла Силистра знае, че има едни 30 кв. метра на “Мрамора” . Как се прави така, че докато си депутат, собственият ти магазин се увеличава с квадратни метри насред площада на Силистра, попита саркастично Антон Кутев.

Оттам нататък обаче всичко се обърна против червения депутат. Вие какво образование имате, попитаха журналисти. Магистърската ми степен е от Художествената академия – История на изкуствата, отвърна социалистът. И се принуди да отговори на задочния въпрос на опонента си в какви бордове е участвал. Както сам изброи, оказа се, че е участвал в Надзорния съвет на ЧЕЗ, в УС на Общински приватизационен фонд, бил е директор и съсобственик на фирмите “Антон Кутев и Ко” АД, ЕТ “Антон Кутев”. Нито една от тях не е свързана с изкуството, призна депутатът. И добави още, че е бил и търговски директор на Бизнес уик, брокер на Софийска стокова борса (ССБ). Това, че съм избрал да завърша История на изкуството, е мой личен избор, наостри се социалистът.

Но ако има конфликт на интереси, че съм завършил История на изкуството, а съм се занимавал с бизнес, тогава той трябва да е завършил История на обувката, защото знаем, че той има 2 магазина за обувки, заяви Кутев.

На въпросите към него как е влязъл в Управителния съвет на ЧЕЗ, депутатът поясни, че там назначенията винаги са политически. Той поясни, че в момента, в който е станал депутат – през юни 2009, е подал писмо до Министерство на икономиката и ЧЕЗ да бъде освободен от борда, защити се Кутев. През декември бил освободен.

Приходите му от пребиваването му в борда били около 2000 лева
. Тогава не работех нищо друго, бях секретар на партията, каза социалистът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5320 |23.02.2011 Лекари атакуват НЗОК заради направленията . 95| 11506 |23.02.2011 Борисов би шута на Емил Коцев заради евтин пиар . 10| 5510 |23.02.2011 Скандал избухна между ГЕРБ и БСП заради тютюна . 20| 5002 |22.02.2011 Готвят обвинение на Странджев заради прословутите флашки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads