Реклама / Ads
4| 3568 |29.05.2021 НОВИНИ

Кутев: Вредите от управлението на Борисов са повече от тези от бандитската приватизация

.
Антон Кутев
България се ръководи от доказано натовски генерали и затова опорката на ГЕРБ с това, че службите се обезглавяват като наказание за разкритата руска шпионска мрежа няма как да мине. Това заяви по Българската национална телевизия говорителят на служебното правителство Антон Кутев.
 

„Аз също дълги години съм писал опорки като медиен съветник в БСП и мога да кажа, че тази - как вече нямало да се гонят руски шпиони, е най-смешната, която съм чувал“, отговори той на обвиненията на ГЕРБ.

 

„Не може ли да кажем, че вече няма да се създават групи от руски шпиони, защото работата на ДАНС е не да ги хваща, а да не ги допуска. Значи щом се е събрала група от руски шпиони, то ДАНС вече са пробити“, контраатакува Кутев, който няколко пъти повтори, че президентът и служебният премиер са натовски генерали. „Не са от Симеоново и от пожарната, а са натовски генерали“, поясни Кутев.

 

„На какво основание сега ГЕРБ твърди, че те сега ще пускат руските шпиони? Това е една глупост. Няма как да обясниш, че служебният премиер Стефан Янев, който очевидно е абсолютно прозападно ориентиран, ще защитава по някакъв начин руските шпиони“, твърди той.

 

Според него сега не ставало дума за обезглавяване на службите, а за политическа смяна. Обяснението – сега щели да се извадят случаи за „раздадени милиарди, може би не на всякъде незаконно, но при всички случаи против идеите, за които те са били предвиждани“. Според него това няма как да излезе на повърхността с досегашните шефове на служби.

 

Той коментира и скандала с подслушването. Според него тази тема била постоянна през годините и сега било важно тя да бъде затворена. „Не е толкова важното да се каже кой точно е бил подслушван, а да се направи така че да се затворят завинаги вратичките, позволяващи незаконното подслушване“, обяви говорителят на служебното правителство.

 

Според него правителството било едва в началото на ревизията, която извършва в различните области и министерства. „Тепърва ще погледнем структури, които са ужасяващи. И те са такива, не защото не сме знаели, че там има отклоняване на средства, а за начина, по който това е правено“, коментира той. Кутев все пак уточни, че не е негова работа да прави разкритията, че министрите щели сами да си го направят и това щяло да почне още идващата седмица. По думите му не ставало дума за един, а за доста милиарди. „Вредите, които е нанесло управлението на Борисов, чисто финансово са повече от тези от бандитската приватизация“, категоричен бе Кутев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4734 |28.05.2021 Министър Кацаров разпореди проверка на управлението на пандемията от НОЩ и проф. Ангелов . 18| 8678 |23.05.2021 Антон Кутев: Милиарди са били отклонявани в кухи структури за да бъдат откраднати . 20| 5085 |11.05.2021 Калоян Янков: Борисов и управлението му потъват. Хората могат да дишат спокойно . 32| 8594 |03.05.2021 Ивайло Мирчев: Днес Борисов изрече десетки лъжи, ще бъде съден като национален вредител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads