Реклама / Ads
6| 5231 |30.05.2021 НОВИНИ

Бойко Ноев: Под ръководството на главния прокурор България е давала фалшиви имена на руските агенти за издирване на Интерпол

.
Бойко Ноев
Имам обосновани предположения да мисля, че . От там са казали: „Не ни будалкайте с тези фалшиви имена. Дайте ни истинските. На нас ни се сменят, на нас не ни вярват“. Онези с отпуските са ходили и са говорили врели и некипели. Станали са за смях. Това каза пред БНР Бойко Ноев, бивш министър на отбраната, български посланик в НАТО.
 

Той уточни: „Българската прокуратура саботира работата по разследването на чехите по взривовете в Чехия, които вероятно са свързани по някакъв начин с България“.

По думите му под ръководството на Борисов и неговия антураж специалните служби са си затваряли очите за действията на Русия. И призова: 

„Насърчавам честните хора в службите да не се колебаят и да говорят с новите си ръководители за извращенията и закононарушенията, извършвани от ръководствата им под ръководството на Бойко Борисов“. 

 

„Справката на ДАНС, която ме цитира да казвам в БНР - да правя връзка между взривовете в Сопот през 2015 година с присъствието на руските агенти, е казано на 24 февруари 2019 година. По това време никой не предприема стъпки да разследва дали е вярно. Днес, след като гръмнаха историите в Чехия, българската прокуратура набързо излезе и каза, че има връзки между тези взривове. Отново умишлено представяйки на обществеността лъжлива информация, за да прикрие, не знам какво. Под външен съвет Гешев, преди това Цацаров, и Борисов прикриват дейността на руските служби в България“, допълни Ноев. 

 

Според него на обществото се дължи отговор - дали службите са работили в защита на националните интереси и защо Борисов е приватизирал системата за национална сигурност, ликвидирал е Съвета по сигурността на Министерски съвет и „го е превърнал в лична спявка“. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 8988 |30.05.2021 Бойко Рашков: Борисов притежава главния прокурор. Защо прокуратурата не влезе в „Бояна“ за пачките и кюлчетата?! . 10| 5894 |28.05.2021 Бойко Рашков уволни дисциплинарно бившия шеф на ”Вътрешна сигурност” в МВР . 15| 9229 |28.05.2021 Епизод 3 на „Бойко и младите герберчета“: От вас искам само да лъха доброта, от нашите има кой да се кара . 2| 3762 |27.05.2021 Божков: Бойко и Шиши, с инструмента си Гешев, не успяха да спрат ”Българско лято”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads