Реклама / Ads
0| 3412 |19.01.2023 НОВИНИ

Бойко Рашков смъмри Гешев: В НС държим на уважението

.
Бойко Рашков
По време на обсъждане в Правната парламентарна комисия в НС Бойко Рашков каза, че трябва да се обсъждат значими обществени промени, които са в интерес на българските граждани. 
 

Бойко Рашков посочи, че няма да бъде питана прокуратурата за неща, които тя не е длъжна да знае, както и че не е редно да се споменават детайли. Според Рашков: "Тъй като не може да се влиза, не трябва главният прокурор да влиза нападателно срещу народните представители, кой какво може, кой какво знае и т.н. Държим на уважението на народните представители, тъй като това са представителите на народа тук."






Бойко Рашков заяви, че преди две седмици: "изслушахме Христо Горзев, при изказването, на което той съобщи изключително важни обстоятелства. Част от изказванията се отнасят за влиянието на руските тайни служби не само в нашата страна, но и на други страни. За нашата страна са известни няколко случая по взривяване на складове от 2011 до съвсем скоро. Както и посегателство срещу българско гражданин, а именно Гебрев. Лицата, които са посещавали и Чехия, и България, и Великобритания. При нас обаче се остава с впечатление, че няма интерес към следството. Данните сочат, че е искано съдействие от нас, което е трябвало да окажеч на чешките служби, а аз просто не искам да повярвам, че ние сме дали на Интерпол неточни данни. В същото време ние получаваме от САЩ упреци, че главният прокурор е заплаха за ЕС и НАТО. Тогава, когато ние не искаме да защитим интересите на страна член на НАТО и ЕС, ние със сигурност заслужаваме упреци."

 

Бойко Рашков попита Гешев дали може да каже има ли "такова производство, има ли перспективи, някога ще завършили ли, или е обречено за незавършване, смятате ли, че има заплаха за сигурността на страната?"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4348 |18.01.2023 Бойко Станкушев: ”Нексо” няма да стигне до досъбедна фаза . 9| 3106 |18.01.2023 Бойко Рашков: Не знам за разследване срещу мен и не съм извършвал каквото и да е престъпление . 1| 3068 |18.01.2023 Рашков: Проверката на прокуратурата е заради опитите да се търси отговорност от Гешев . 28| 22950 |16.01.2023 Бойко Рашков потвърди информацията на ФрогНюз за Младен Маринов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads