Реклама / Ads
46| 5918 |13.07.2012 НОВИНИ

Н. Куцкова: Наказанието на съдия Тодорова е тенденциозно и прилича на саморазправа

.
Нели Куцкова
Неадекватността на това наказание водела до накърнение на усещането за справедливост. Никой не е казвал, че Б. Борисов има пръст в уволнението на съдия Тодорова, смята говорителят на СС.
 

Уволнението на съдия Тодорова още не е влязло в сила, но тя може да работи като адвокат и би бил блестящ, но никой не мисли по такъв вариант, обяви по НТВ говорителят на Съюза на съдиите съдия Нели Куцкова по повод поредния скандал в съдебната система и излизането на съдии на протест по повод дисциплинарното уволнение на съдия Мирослава Тодорова от страна на ВСС вчера.

Съдия М. Тодорова можела да остане председател на Съюза на съдиите, защото не било необходимо длъжността да се изпълнява от действащ в момента съдия.

Уволнението събуди истерия, защото е накърнено усещането за адекватност на наказанието; тя влезе в конфликт с министъра на вътрешните работи, но той не е личен, поясни Куцкова. ВСС е независим орган на съдебната власт, напомни тя. В последно време имало сговор с ВСС, докато преди време се твърдяло, че той е корумпиран, смята говорителят на СС. Политика тук аз не съзирам, а желание да се покаже, че който много говори, ще му се затвори устата. Нямкой може да се уплаши, друг да се мотивира да си отвори устата, смята Куцкова.

За днешния протест около сградата на ВСС днес щели да дойдат и хора от страната. Протестът нямало да е шумен, по-скоро мълчаливо ще е присъствието, каза Куцкова и изрази надежда да не се появят провокатори. Самата тя не била в основата на протеста, млади съдии го организирали. Съдиите нямали политически искания.

Докладът на ЕК вече е готов, но едва ли вчерашният случай ще бъде включен в него, каза Куцкова. Има експертен, има и политически доклад. Ще има критики, дано те да доведат до нещо добро, продължи тя и посочи, че съдия Тодорова се опитвала през годините да разбие статуквото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 6934 |12.07.2012 ВСС отсече: Дисциплинарно уволнение за съдия Мирослава Тодорова . 51| 6981 |12.07.2012 Съдия по „Октопода” се разболя, Трактора уплашен за живота си . 35| 6674 |04.06.2012 Кети Маркова се закле като съдия в Конституционния съд . 41| 15819 |28.05.2012 Съдия В. Пенгезов остана без часовник за 130 бона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads