Реклама / Ads
11| 3951 |14.06.2021 НОВИНИ

Лъчезар Борисов - притеснен от "изчегъртването", заговори и за язовирите

.
Лъчезар Борисов Източник: БГНЕС
Почтеност, прозрачност и професионализъм - три принципа, които не се виждали в действията на служебното правителство. Силно бил притеснен бившият икономически министър Лъчезар Борисов. Наблюдавал процес на “изчегъртване” - на антикризисните мерки, които били безвъзмездни и били насочени към бизнеса, на Плана за възстановяване. Такъв план нямало да бъде внесен. Много го било страх, че ще се стигне до изчегъртване на живота и здравето на хората.
 

Може би тези дни имаше доста актуални въпроси по отношение на яз. “Пазар дере”. Въпросът е риторичен, защото е ясно, че язовирът е изпуснат. Видно е и от думите на директора на Държавното предприятие “Управление и стопанисване на язовири”. Язовирът е бил пълен преди дни. Съоръжението все още е в ремонт и периодично бива изпразвано. Това се прави по всички правила на закона.

 

Думата “изчегъртам” изглежда наистина силно е засегнала Борисов и цялата му свита. Причината за тази констатация е поредния брифинг, който бе даден в партийната централа. Този път пред журналистите излезе бившият икономически министър Лъчезар Борисов, а измежду обясненията за скандала около яз. “Пазар дере” той обясни колко силно притеснен бил от изчегъртването на антикризисните мерки, Плана за възстановяване. Лъчезар Борисов даже много го било страх, че ще се стигне до изчегъртване на живота и здравето на хората. 

 

А иначе - язовирите стояли празни, защото ремонтът им сега приключвал, обясни бившия икономически министър. Коментарът на Борисов идва часове, след като неговият наследник в служебния кабинет на Стефан Янев - Кирил Петков, заяви тази сутрин, че при проверка на 3 от 10-те напълно завършени язовири са били установени идентични разходи, два и пет пъти над пазарните цени. В същото време тези язовири били празни и затревени, обясни Петков. Той посочи, че в случилото се вижда безстопанственост и злоупотреби за милиони. 

 

“Тези, които Кирил Петков определи като неработещи са ремонтирани – и стените, и съоръженията са в изрядно състояние“, каза Лъчезар Борисов. 

 

Според бившия икономически министър в кабинета на ГЕРБ изнесените цени не включват труд, транспортиране и цялостно изпълнение на проектите, което явно довело до по-високата сума. Той показа и фактура, в която пише, че са платени 90 и 95 лева за два вида бетон на кубичен метър. 

 

“Явно колегите на министъра на икономиката използват общата сума, включваща абсолютно всички дейности и най-вероятно изпускат часовата ставка, складови разходи, фактът, че бетонът дори на 90-95 лв. има хидроустойчивост и други характеристики. Обръщам внимание, че това се осъществява и с механизация. Механизацията на една бетон помпа на машинна смяна струва 195 лв.”, каза Лъчезар Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 11222 |14.06.2021 . . 32| 16718 |14.06.2021 Борисов, Пеевски и Гешев да бъдат съдени за тероризъм и геноцид, ако станем правова държава . 11| 7963 |14.06.2021 „Джипката“ на Борисов всъщност са много джипки . 25| 10683 |13.06.2021 Рожденикът Борисов вдигна „парти“ по „Севда ТВ“. Раздаде по един бонбон на гербаджиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads