Реклама / Ads
20| 6155 |27.02.2014 НОВИНИ

Св. Лазаров: Проверката срещу Орлин Алексиев не е приключила

.
Светлозар Лазаров
Готов съм на среща във вътрешната комисия на Народното събрание, заяви по БНР главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров относно разбития канал за кокаин.
 

Той подчерта, че проверката срещу общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев не е приключила: Тепърва ще се проверява отношението на всяко едно лице по конкретния случай. Аз лично не си спомням някой от МВР да е издал присъда или да е повдигнал обвинение на г-н Алексиев. Ние сме работили по закон. Ако някой има претенции към нашата работа, нека да оставим политическите коментари на страна и да ме извикат във вътрешната комисия - кога, къде и на какво основание сме действали. Смятам, че нещата ще станат достояние на депутатите и случаят може веднъж завинаги да бъде приключен. Готов съм на такава среща. Мога да ви уверя, че ние сме работили само и единствено по законосъобразност и не смятам, че е някакъв недостатък, че не сме работили по целесъобразност.

Смятам, че е добра стъпка в полза на демокрацията, че МВР спря разнасянето на оперативна информация по телевизионните екрани и по медиите, повдигане на обвинения, та дори и даването на присъди, изтъкна Лазаров. Той призова и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да каже дали смята, че министерството е обвинило някого неправомерно: Аз не знам г-н Борисов откъде има твърдения в обратната посока, но действително ако счита, че някъде някого сме обвинили неправомерно, нека да каже какво точно е имал предвид. 

Лазаров подчерта, че вчерашната операция на СДВР е била срещу наркоразпространението на територията на София. Той добави обаче, че тази операция не е свързана с кокаиновата афера от последните дни: Това е организирана престъпна група, която няма допирни точки с трансграничния трафик на кокаин. 

За борбата с битовата престъпност Лазаров коментира: Има конкретни резултати. Може би един съществен успех е това, че голямото увеличение на битовата престъпност, тази тенденция, която беше възходяща в последните 4 години, е овладяна. След като приключи операцията, ще видим конкретните резултати. На междинен етап имаме 13% спад. Но не сме доволни и не сме спокойни, защото въпреки този спад продължават да се извършват престъпления. Това е една средносрочна мярка с извеждането на жандармерията, но тя е една от 15-те мерки за справяне с битовата престъпност. Да – това е скъп ресурс и коства много усилия. При компрометирания способ на СРС-тата, при разградения и разбит агентурен апарат, на нас не ни остава нищо друго, освен да работим на мускули на първо време, за да овладеем кризата, което да ни даде възможност да изградим съответните механизми и да работим със секретни сътрудници за противодействие на тази престъпност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9498 |26.02.2014 Орлин Алексиев: Как е възможно да товаря кокаин докато карам на рали „Дакар?! . 17| 6065 |25.02.2014 Мерджанов видя схема: Орлин Алексиев-Боевски-кокаиновите крале . 27| 9989 |22.02.2014 Орлин Алексиев: Търсеха дрога, но не намериха . 26| 5353 |14.02.2014 Борисов към Лазаров: Къде бяхте, когато "Цензурата" обикаляше дома ми?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads