Реклама / Ads
8| 42148 |19.06.2013 НОВИНИ

Лечебният плод Арония – чудо или просто природен дар

.
Ние от Арония Алайф Агрикалчър вярваме, че имаме уникалния шанс преди няколко години да научим за най-здравословния лечебен плод в света с наименованията - Арония черноплодна офика, Aronia Melanocarpa (Aroniaberry/Chokeberry), за който световните научни среди твърдят, че не е чудо, а просто природен дар.
 

Историята на  Арония Алайф Агрикалчър започва със засаждането на масив от 5.5 акра с насаждения от арония, без всякакво съмнение не в резултат на някаква случайност, а в етап, когато човечеството е на кръстопът да реши дали да загърби високите достижения в глобален аспект, включително и на химико-фармацефтичната индустрия и се обърне към природата, за която знаем от нашите български философи и лечители Петър Дънов, Петър Димков, Лидия Ковачева, Веселин Оряшков и други, че ... всичко, което е нужно за нашето здраве и лечение, можем да открием в природата. Това е пътят за освобождение от страданието, от болката и болеста – връщане към природата във всички аспекти на живота ни и в пълен синхрон с нея.

Защото, както вече всички ние знаем във Вселената съществува съвършен ритъм. Когато успеем да отворим сетивата си, можем да видим как самите ние сме част от него. Ние дълбоко вярваме, че светът ни не може да бъде нищо друго освен съвършен. Точното количество енергия, необходима за затопляне и поддържане на планетата ни, идва от слън­цето, без да изгаря собствения си енергиен източник. Зе­мята се върти съвършено около оста си без опасност да падне. Цялата Вселена има интелект, който я подкрепя и който ние наричаме Бог, а всеки може да го нарече така, както предпочитата. И отново неизменно достигаме до същото, до което са достигнали преди нас великите Дънов, Димков, Ковачева, Оряшков, а именно, че в този съвършен ритъм на природата и живота е вплетена и бръмката за това, как да ни се даде всичко от което ние хората се нуждаем за един пълноценен, красив и здрав живот в пълен синхрон и хармония със самите нас, с околните и с цялата Вселена.

В същия дух никога не жертваме качеството за сметка на количеството. Аронията ни е органична и ръчно събрана. Според г-жа Пенка Цочева основен двигател на тази наша инициатива „... имаме вяра, че сме част от едно движение, което ще изгради по-силно и здраво селско стопанство у нас в сферата на здравословните лечебни култури, каквато е Аронията. Горди сме, че сме от първите стопани, които отглеждат Арония в България и правим всичко по силите ни да организираме и други производители на Арония в една общност, която споделя ценностите на здравословния начин на мислене и живот и която в даден момент ще може да се похвали с това, че пише нова страница в здравословното селско стопанство в България.”

Още през 1959 г. Руският фармакологичен комитет дава път за широкото използуване на аронията, като средство с доказан лечебен ефект и я включва в състава на космическата храна. Най-ценни в съдържанието на арониевите плодове са незаменимите полифенолни съединения наречени още витамин Р. Няма друго растение с такова рекордно съдържание на полифенолни (P-активни) вещества – уникално е, че съдържа и флавоноли, катехини и антоцианини! Само едно сравнение с грейпфрута и гроздето (най-много изследваните лабораторно за Р-вещества плодове), аронията съдържа 5 пъти повече!
 
Флавонолите, катехините и антоцианините в аронията нямат изкуствен заместител!

Благотворното действие на тези съединения вече 60 години удивлява учените в най-различни краища на света и е постоянен предмет на научни изследвания в световноизвестни лаборатории и научни институти – Институт „Луи Пастьор” във Франция; Институт по микроекология в гр. Херборн, Германия; Университетът „Джорджия” в САЩ и др.

На уникалното действие на флавоноидите (с високо съдържание в гроздето и червеното вино) се дължи т.н. „френски парадокс”  – въпреки постоянната употреба на преработени мазнини във френската кухня, процентът на сърдечно-съдови заболявания сред населението е изключитено нисък, благодарение на ежедневната употреба на червено вино.

Освен безценното им качество за здравето на организма, друго сериозно предимство на високото съдържание на флаваноиди в аронията е, че отблъскват  вредителите, което не налага обработването на растението с химически продукти с цел защита.

Срещаните в рядък брой природни видове Р-активните вещества имат необикновената способност да усилват биологичното действие и запасите от витамин C в организма. Съвместно с витамин С и при наличието на калций, витамин Р в аронията укрепва съединителната тъкан и пази от капилярни кръвоизливи – особено в мозъка и сърцето!

Поддържайки висока еластичност и нормална пропускливост на стените на кръвоносните съдове, Р-активните вещества снижават кръвното налягане, очиствайки съдовата стена от атеросклеротични плаки.

Свеж сок от арония, приеман по 50 ml три пъти дневно има отличен, клинично доказан ефект при хипертония. Той е безценен и както като превенция така и като профилактично средство и при рехабилитация след мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт и др. болести на сърдечно съдовата система. Комбинацията между витамините Р и С подпомага освобождаването на човешкия организъм от радиоактивни вещества и йони на тежки метали. Има хормоноподобен ефект и допринася за разпадането на адреналина.

Антирадиационен ефект – необходим за работещите с компютри, ползващите мобилни телефони, и в условия на други радиационни лъчения. Мощен антиоксидантен и мутагенен ефект – от 3 до 5 пъти по-силен от останалите витамини А, С, Е, а конкретно по отношение на съдържанието на антиоксиданти в аронията то е най-високото измерено някога в природен продукт.

Не е случайно, че Министерство на здравеопазването на Япония препоръча на пострадалите от ядрената авария във Фукушима да консумират допустимите количества плод от арония като основно съпътстващо средство към лечението от  и за детоксикация от радиоактивното облъчване.

Курсът на лечение не бива да продължава повече от 30 дни! Натуралният сок от арония се пие по 30-50 ml. три пъти на ден, 20-30 минути преди хранене в продължение на 20-30 дни. 

Потребността на денонощие от витамин Р е около 50-100 mg.

Поради различната индивидуална чувствителност и за да се избегне т. нар. реакция на Херксхаймер (реакция на бързо отделяне на голямо количество токсини, придружена понякога с гадене и разстройство) сокът от арония следва да се употребява в чист вид до 50 мл на един прием. Именно тази реакция, която предизвиква аронията я прави незаменимо средство за деинтоксикация при злоупотреба с алкохол и други психоактивни вещества.

Американските научни среди я поставят на първо място сред поливитаминозните плодове.

Количествата сушена арония, които можем да предложим от реколта 2012 са ограничени, но през месец август ще разполагаме с новата реколта и всеки желаещ да опита този уникален плод може да заяви интерес предварително, както за прясна и сушена арония, така също и билково вино от арония.

www.aroniabg.com
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 6919 |11.01.2013 Борисов: БСП пресмятат милиардите евро като домати в "Плод-зеленчук" . 19| 5051 |19.12.2011 Законът “Фидосова” бе заченат порочно и роди отровен плод . 7| 6245 |15.07.2011 ТИР с праскови се обърна на "плодовата" магистрала . 10| 5658 |31.05.2011 М. Найденов бил плодно дръвче; брулели го

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads