Реклама / Ads
6| 4749 |17.06.2019 НОВИНИ

Лечева: Опозицията в БСП имаше за цел сближаване с ГЕРБ

.
Весела Лечева
Опозицията в партията имаше за цел сближаване с ГЕРБ. След вчерашния конгрес се поохладиха страстите. Това беше един своеобразен вот на доверие към линията на партията, към политиката, която води Корнелия Нинова. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Весела Лечева.
 

Чу се гласът на общинските и областните организациии на БСП, чу се техният призив Нинова да оттегли своята оставка. Беше отчетено, че се са направени крачки напред, че не са изгубени позиции, отчетена беше и победата на президентските избори, заяви Лечева.

 

Подходът с подаването на оставката беше достоен и честен. Организациите на БСП оцениха този подход, но казаха, че в момента не е нужно Нинова да подава оставка. Тя получи едно огромно доверие от членовете и симпатизантите на БСП. Донякъде подаването на оставка беше емоционален жест за поемане на политическа отговорност след загубените избори. Никъде в разговорите с организациите обаче нямаше искане за подаване на оставка. Тези резултати са една много добра основа за местните избори. Очертаха се основните линии защо загубихме – огромният медиен и финансов ресурс, който беше изправен срещу нас, коментира социалистката.

 

Тя коментира и призива на лидера на БСП да се "затворят портфейлите". По думите на Лечева опозицията в партията е имала за цел сближаване с ГЕРБ. През действията на някои от членовете на Националния съвет прозираше пресъздаването на едно ескалиращо напрежение, което отсъства в структурите на партията. Целта беше да се "махне главата" на Нинова  и в утрешния ден, в удобен момент, да се прегърнат с властта с една единствена теза - че ако не сме във властта партията изчезва, че единственият лост, който може да ни помогне партията да не изчезне, е прегръдка с властта. Дори това да е  била целта им, може би, най-честно ще бъде, ако представят тяхното желание за коалиция с властта пред членовете на Националния съвет, заяви Лечева.

 

Гласуването показа, че Нинова има огромна подкрепа и само една малка част от партията има различни други ценности и амбиции. Тази част представлява бившия елит на партията и смея на твърдя, че в крайна сметка е факт, че Нинова започна този мандат от критично ниски позиции на изгубено доверие именно на базата на тези задкулисни договорки. Нека да напомня тежкото наследство, което остави правителството на Орешарски. С това тежко наследство много трудно  се печели доверие, каза още Весела Лечева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 9649 |29.05.2019 Марешки: Опозицията има по-голям резултат от управляващите, започваме партизанска война . 2| 4536 |27.05.2019 Удари с бухалка срещу опозицията пред сръбския парламент . 5| 4560 |01.05.2019 Стопаните на къщата за гости в Юндола: Свекървата на Мизова имаше имот тук . 6| 4212 |29.03.2019 Дариткова: Други сили и опозицията искат да дестабилизират управлението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads